EVOLUCIÓ DELS INDICADORS

L'euríbor marcarà aquest gener un altre mínim

La baixada fins al -0,09% abaratirà les hipoteques una mitjana de 85 euros anuals

1
Es llegeix en minuts

L'euríbor, principal índex de referència dels préstecs hipotecaris a Espanya, tancarà el gener previsiblement en el -0,09%, amb la qual cosa marca un nou mínim històric i suposarà una rebaixa mitjana de prop de 85 euros anuals en les hipoteques.

A falta d'un dia de cotització, el tancament de gener suposa un descens de gairebé dues dècimes en comparació amb el nivell del mateix mes del 2016, quan l'índex estava en el 0,08%.

Notícies relacionades

Respecte al mes anterior l'índex cau en una mil·lèsima, ja que el desembre del 2016 es va situar en el -0,08%. L'euríbor ja encadena 12 mesos consecutius en negatiu. Tenint en compte un préstec mitjà d'uns 120.000 euros a un termini de 25 anys i amb un diferencial de 0,5%, les famílies que revisin la seva hipoteca amb la dada de gener pagaran 7 euros menys que el mateix mes de l'any anterior.

Si es pren com a referència l'exercici complet, les famílies espanyoles hipotecades veuran reduïda la seva despesa per aquest concepte en gairebé 85 euros de mitjana respecte a l'any passat.