El conseller delegat de Gas Natural compareixerà al Parlament

Rafael Villaseca explicarà l'actuació de la companyia pel cas de la dona morta a Reus

1
Es llegeix en minuts

El conseller delegat de Gas Natural, Rafael Villaseca, compareixerà dimecres que ve al Parlament per explicar l'actuació de la companyia com a subministradora de Rosa P. V., la dona de 81 anys morta a ReusReus (Baix Camp) en un incendi causat per una espelma amb què s'il·luminava.

El sinistre va provocar una picabaralla inicial entre la Generalitat i l'empresa, que va assegurar que el Govern català no havia definit de forma clara el protocol d'actuació en els talls de subministrament de les persones més vulnerables.

La família de la dona va culpar els serveis socials municipals de no haver-se adonat que la víctima vivia sense llum des de feia dos mesos.

Notícies relacionades

Llavors, el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, va anunciar una investigació per veure si les companyies compleixen o no la llei i no tallen la llum a les persones més vulnerables.

Aquest cas va precipitar també reformes a nivell estatal, mitjançant un decret acordat entre el Govern central, el PSOE i Ciutadans en què s'insta a una reforma legal per evitar els talls de subministrament a les persones més vulnerables.