RESULTATS

Bankinter veu un "despropòsit" que es doni la idea que "la banca és perversa"

El banc guanya 490,1 milions, el 30,4% més i el benefici més alt de la seva història

La consellera delegada defensa que els banquers no són els "avars de Mary Poppins"

lpedragosa32490130 bankinter alcanza un beneficio record de 376 millo160121190736

lpedragosa32490130 bankinter alcanza un beneficio record de 376 millo160121190736

2
Es llegeix en minuts
PABLO ALLENDESALAZAR / MADRID

La consellera delegada de Bankinter, possiblement la banquera que parla més clar de tot el sector, va sortir ahir en defensa de la banca, en un moment en què la seva reputació passa per un dels seus moments més baixos per polèmiques com la de les clàusules terra o el repartiment de despeses de les hipoteques. María Dolores Dancausa, així, va titllar de «despropòsit» l’«alegria» que provoquen les sentències en contra de les entitats i va criticar que es vulgui «donar la idea que la banca és perversa per naturalesa».

    «Autocrítica, és clar que hem de fer-ne tots. La banca, és clar que s’ha equivocat i s’han fet coses malament. La prova és que fa tres anys es va haver de fer la reestructuració més gran de la història. Però va ser per les caixes, on no hi havia professionals i s’hi van posar polítics. Hem pagat amb escreix i els bancs que hi ha ara mirem de fer-ho bé. Ens equivoquem, és clar. Però no som com els banquers de [la pel·lícula] Mary Poppins, els avars que estem prenent els diners a la gent. Crec en la banca que és una finançadora dels somnis de la gent», va argumentar.

    La banca, va defensar, ha sigut clau perquè l’economia espanyola arribi als «nivells de prosperitat més elevats» de la història i no s’ha de tractar totes les entitats igual [en referència a les caixes]. «¿Per què se li té tanta mania a la banca?», va preguntar. En aquesta línia, va demanar «seguretat jurídica», pels plans del Govern de canviar la llei hipotecària.

    Dancausa també va criticar els despatxos d’advocats i les associacions de consumidors que «estimulen sense cap tipus d’escrúpol que persones formades i alfabetitzades es declarin ignorants i analfabetes» per demandar els seus bancs. «Si el negoci de les reclamacions és bastant més substanciós que el negoci dels préstecs hipotecaris, ¿qui donarà hipoteques i a quin preu?», va advertir.

Notícies relacionades

    Bankinter va guanyar 490,1 milions d’euros el 2016, un 30,4% més, fet que suposa el resultat més elevat de la seva història. Sense l’aportació extraordinària de la compra del negoci de Barclays a Portugal, el benefici recurrent hauria pujat un notable 13,4%, fins als 426,5 milions d’euros, gràcies a la bona evolució del negoci, el rendiment més alt que treu als clients i les provisions més baixes per afrontar pèrdues. 

    A Espanya, el crèdit va pujar el 5,9% i els recursos de clients el 16,9%. La morositat va caure al 4,01%. La rendibilitat es va mantenir en el 10,9% i el capital va caure lleugerament a l’11,2%, però està molt per sobre dels requisits del Banc Central Europeu. 

Temes:

Bankinter Bancs