PRESUMPTE FRAU

En llibertat els sis militants d'UGT d'Astúries

La jutge no ha dictat mesures cautelars però els manté la condició d'investigats

cmontanyes36920410 ugt170118181917

cmontanyes36920410 ugt170118181917 / Jose Luis Cereijido

1
Es llegeix en minuts

Els sis militants d’UGT d’Astúries detinguts dimarts passat després del registre de la seu del sindicat a Oviedo, entre ells l’exsecretari general Justo Rodríguez Braga, van ser posats en llibertat ahir sense mesures cautelars a l’espera de ser cridats per la jutge que instrueix la causa per presumpta malversació de fons públics en els cursos de formació.

Segons l’acte al qual ha tingut accés Servimedia, queden en llibertat «havent desaparegut els motius que van originar la seva detenció» i sense que s’adoptin mesures cautelars al respecte, tot i que la jutge manté per a tots ells la condició d’investigats.

Després de passar la nit a la Comandància de la Guàrdia Civil d’Oviedo, els sis detinguts van ser traslladats al jutjat on únicament va prestar declaració l’extreballadora de l’IFES, mentre que els altres cinc es van acollir al seu dret de no fer-ho.

Rodríguez Braga, en declaracions a les portes dels jutjats, s’ha mostrat estranyat per la seva detenció. «Hem entregat tota la documentació i no entenem aquest operatiu mediàtic», assenyala sense descartar que les detencions s’hagin portat a terme per «tapar altres coses com el cas del Iak 42».

Notícies relacionades

«El que s’ha aconseguit amb això és humiliar tots aquells que defensen els treballadors», remata Rodríguez Braga, que ha defensat en tot moment la legalitat dels cursos de formació que ha desenvolupat el sindicat.

Un altre dels detinguts, Daniel Rodríguez, exsecretari de Formació i Relacions Institucionals d’UGT-Astúries en els últims tres anys, ha assenyalat que tant ell com la resta dels detinguts «no saben de què se’ls acusa».