ACTUACIÓ DE LA UCO

Detingut l'exsecretari general d'UGT a Astúries, Justo Rodríguez Braga

La policia registra la seu del sindicat a Oviedo per presumpta malversació de subvencions públiques

GRA170. OVIEDO, 17/01/2017.- Agentes de la Unidad Central Operativa (UCO) de la Guardia Civil registran hoy la sede del sindicato UGT, en Oviedo, en relación con presuntas irregularidades en las subvenciones para formación. El ex secretario general de UGT-Asturias, Justo Rodríguez Braga, figura entre los cinco detenidos por la Guardia Civil dentro de la operación que está llevando a cabo hoy con el registro de la sede regional del sindicato en el Principado. EFE/José Luis Cereijido

GRA170. OVIEDO, 17/01/2017.- Agentes de la Unidad Central Operativa (UCO) de la Guardia Civil registran hoy la sede del sindicato UGT, en Oviedo, en relación con presuntas irregularidades en las subvenciones para formación. El ex secretario general de UGT-Asturias, Justo Rodríguez Braga, figura entre los cinco detenidos por la Guardia Civil dentro de la operación que está llevando a cabo hoy con el registro de la sede regional del sindicato en el Principado. EFE/José Luis Cereijido / CEREIJIDO / EFE (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L'exsecretari general d'UGT a Astúries, Justo Rodríguez Braga, ha sigut detingut en el marc de l'operació que la UCO porta a terme aquest dimarts a la seu del sindicat a Oviedo, segons han confirmat fonts de la Guàrdia Civil a Europa Press.

Els agents han registrat aquest matí la seu regional del sindicat a Astúries. Les citades fonts no han confirmat les raons del registre, ni si té a veure amb la denúncia que va presentar davant el jutjat el fiscal Gabriel Bernal per una suposada actuació fraudulenta en matèria de subvencions públiques portada a terme per la central a Astúries a través de la fundació Institut de Formació i Estudis Socials (IFES).

PRINCIPAL PERJUDICAT

Notícies relacionades

UGT-Astúries espera, segons un comunicat, que la investigació es realitzi amb "celeritat per no seguir posant en entredit, durant més temps, la tasca del nostre sindicat en matèria de formació" i s'aclareixi "de manera definitiva la correcta actuació d'UGT" en la impartició dels cursos. Així mateix, recorda que la central és la primera perjudicada "fins que no s'aclareixin tots els dubte".

Rodríguez Braga va ser secretari general d'UGT Astúries des de l'any 2000 i en les eleccions passades va optar per no presentar-se i retirar-se de la primera línia del sindicat. L'ha succeït en el càrrec Javier Fernández Lanero.