GEGANT ELECTRÒNIC

La Fiscalia de Corea del Sud estudia si deté l'hereu de Samsung

La justícia investiga Lee Jae-yong per un presumpte suborn a l'entorn de l'expresidenta coreana

 

  / REUTERS / AHN YOUNG-JOON

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia sud-coreana ha anunciat que aquest dilluns decidirà si emet una ordre de detenció contra l'hereu de SamsungLee Jae-yong, que es troba a l'ull de l'huracà com a sospitós de suborn en la trama del cas de 'la Rasputina'.

L'equip de fiscals que instrueix el cas va dir en un primer moment que la decisió es prendria aquest cap de setmana, però un portaveu va reconèixer posteriorment als mitjans locals que s'ha endarrerit fins dilluns davant la "complexitat" de l'assumpte.

Els fiscals analitzen fins i tot l'impacte que l'arrest del president 'de facto' del primer grup empresarial de Corea del Sud podria tenir en l'economia del país, segons ha revelat un portaveu a l'agència Yonhap.

DECLARACIÓ DURANT 22 HORES

L'hereu del conglomerat i vicepresident de Samsung Electronics, de 48 anys, va declarar durant 22 hores entre dijous i divendres a la seu de la fiscalia en relació amb el cas de corrupció i tràfic d'influències que ha portat a la destitució de la presidenta del país, Park Geun-hye.

Lee va ser convocat a declarar davant la sospita que la multinacional més gran del país podria haver donat suport financer a Choi Soon-il, coneguda com 'la Rasputina' i amiga íntima de la presidenta Park, a canvi de favors.

DONACIONS

Notícies relacionades

La Fiscalia creu que Samsung podria haver donat entre 20.000 i 30.000 milions de wons (entre 16 i 23,5 milions d'euros) a diverses fundacions controlades suposadament per Choi per aconseguir que el Servei Nacional de Pensions, controlat pel Govern i accionista d'una empresa del grup, aprovés la fusió d'aquesta i una altra subsidiària de Samsung.

Lee va agafar les regnes del conglomerat l'octubre passat després que el seu pare, Lee Kun-hee, patís un infart el maig del 2014 que encara el manté hospitalitzat i sense parla.