REACCIÓ ALS INDICADORS

La UGT insta a abandonar de manera "urgent" la via de la moderació salarial

La dada de l'IPC del 2016 suposa una clara pèrdua de poder adquisitiu i una amenaça per al consum i la inversió, segons el sindicat

1
Es llegeix en minuts

La UGT considera que la dada definitiva de l'IPC al tancament de l'exercici del 2016 (1,6%) fa necessari abandonar la moderació salarial i impulsar una pujada dels sous d'entre l'1,8% i el 3%, per evitar una pèrdua més gran de poder adquisitiu. En un comunicat, el sindicat critica la proposta de les patronals CEOE i Cepime d'augments salarials de l'1,5%, perquè resulta "insuficient i indignant, ja que suposa que els treballadors perdran poder de compra i enfonsar-los encara més en la pobresa".

Notícies relacionades

La UGT veu "urgent" sortir de la moderació dels sous i que els treballadors recuperin poder adquisitiu, amb l'objectiu de fomentar el consum i la inversió. Per això, demana que els salaris recuperin el que s'ha perdut per les polítiques d'ajust aplicades des del 2010, "reduir les desigualtats i els nivells de pobresa, fomentar la creació d'ocupació estable i amb drets i augmentar els ingressos de la Seguretat Social".

En aquest sentit, la UGT insta a recuperar l'equilibri de les relacions laborals trencat per les reformes laborals del 2010 i el 2012. "Es tracta de recuperar la prevalença del conveni de sector sobre el conveni d'empresa i la ultraactivitat dels convenis", incideix el sindicat.