COMERÇ ELECTRÒNIC

Amazon patenta magatzems aeris per entregar les compres amb drons

La companyia idea acumular inventari en dirigibles

Els drons es trobarien a l'interior d'aquests magatzems i repartirien des d'allà

 

 

1
Es llegeix en minuts

Amazon sembla que ha trobat una nova solució per repartir les seves compres 'on line' mitjançant drons. El gegant del comerç electrònic, que des del 2013 buscava la fórmula màgica per a aquesta mena d'entregues, pretén tenir magatzems a l'aire i usar-los com a base de repartiment per als drons. 

En concret, la companyia nord-americana ha patentat Centres d'Emmagatzematge Voladors, AFC per les seves sigles en anglès, segons la web de notícies sobre 'start-ups' i tecnologia TechCrunch. Els AFC es trobarien suspesos a l'aire com els dirigibles i acumularien a l'interior l'inventari, que podria ser repartit amb drons. Aquests centres d'entrega serien proveïts per naus aèries que transportarien els recanvis des d'un centre d'emmagatzematge a terra.

En els documents de la patent, Amazon posa el següent exemple de com pot funcionar la seva idea. L'AFC podria sobrevolar un estadi en què té lloc un esdeveniment esportiu i anunciar la seva presència mitjançant missatges d'àudio o publicitat a fora i a l'interior de l'estadi i després oferir als assistents menjar i begudes amb els drons.  

Notícies relacionades

Els AFC se situarien amb una determinada quantitat d'inventari a prop de llocs on Amazon preveu pics de demanda, com en el cas esmentat. Els drons es trobarien a l'interior dels AFC i estarien preparats per repartir diversos productes, fins i tot es comptaria amb drons amb control de temperatura, que permetrien entregar menjar. 

De moment la idea és només una patent i la viabilitat dels AFC encara s'ha de comprovar. L'empresa no ho ha anunciat públicament i es podria tractar només d'un projecte que ha patentant per tenir-lo en exclusiva davant altres empreses del sector.