OCUPACIÓ PÚBLICA

Correus amplia plantilla

La companyia obre la segona convocatòria en 10 anys per cobrir 2.450 places el 2017

2
Es llegeix en minuts

Una de les companyies més antigues d’Espanya, Correus, que aquest any ha complert el seu tercer centenari, ampliarà plantilla el 2017. Mitjançant una nova oferta pública d’ocupació espera incorporar en els pròxims mesos 2.450 treballadors per ocupar les mateixes places de carters, tant a peu com en moto, així com personal dels centres de classificació postal, i consolidar les places dels actuals eventuals.

Després d’uns anys de congelació de plantilla i diversos intents de privatització que s’han frenat, l’empresa pública que forma part de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) va informar ahir els sindicats d’aquesta nova convocatòria que, amb tota seguretat, tindrà el mateix èxit de demandants que l’anterior.

El juliol passat es va realitzar una convocatòria similar (la primera des del 2006) per a 1.606 places, de les quals 160 eren a temps parcial, i s’hi van presentar 125.000 persones.

L’oferta per al 2017 és positiva, segons les centrals, però CCOO recorda que encara queden per cobrir uns 10.000 llocs de treball fins al 2020. Actualment, Correus compta amb 51.383 treballadors, dels quals un 79% té contracte indefinit.

La companyia que presideix Javier Cuesta encara no ha concretat si els 2.450 nous llocs de treball corresponen a nous treballadors, a la consolidació dels actuals eventuals o a tots dos, si bé apunta que preveu  «sumar valoració per mèrits» a tots els que superin la prova de selecció inicial.

La nova convocatòria es pot trobar a la pàgina web de Correus, que els pròxims dies informarà amb detall dels terminis i requisits de les sol·licituds, sistema de selecció i distribució provincial dels llocs de treball convocats.

CLASSIFICACIÓ I REPARTIMENT

Notícies relacionades

En les bases generals de la convocatòria, l’empresa concreta que busca cobrir llocs de treball del grup professional IV, el corresponent als 18 centres de classificació postal automatitzada amb què compta la companyia, així com carters, a peu o en moto.

En paral·lel la companyia treballa per fer el salt al món digital mitjançant e-Correos, un operador del negoci i el comerç digital. És una manera d’afrontar el canvi de model social en què ha quedat obsolet el tradicional intercanvi de correspondència en paper. Tot i això sembla, en vista de les necessitats de la companyia, que el carter o cartera que coneix els veïns i resol els errors de les adreces escrites en lletra inintel·ligible, encara continuarà sent una referència, sobretot, en zones no urbanes.