SECTOR AERI

IAG copia Norwegian i llançarà vols de llarg radi de baix cost des de Barcelona

La companyia estudia destinacions com Los Angeles, San Francisco, Buenos Aires, Santiago de Xile, l'Havana i Tòquio

L'aerolínia operarà a partir del juny del 2017 vols intercontinentals

2
Es llegeix en minuts

El grup d'aerolínies IAG ha anunciat aquest dijous que començarà a operar vols de llarg radi de baix cost des de l'aeroport de Barcelona-el Prat a partir del juny. La firma replicarà així Norwegian, que també començarà les seves operacions a diversos destins dels Estats Units en les mateixes dates i que ja estudia ampliar la seva oferta a Llatinoamèrica.

En un comunicat, l'empresa, que integra les aerolínies British Airways (BA), Iberia, Vueling Aer Lingus, explica que els destins que "es consideren" per al nou servei són Los Angeles San Francisco, als Estats Units; Buenos Aires, Santiago de Xile l'Havana a Amèrica Llatina i Tòquio, a l'Àsia.

"Barcelona s'ha convertit en un nucli aeroportuari significatiu i creiem que hi ha demanda per a aquests vols des del Prat", afirma IAG en la seva nota. "A més, és la base de Vueling i podrem captar els passatgers de l'extensa xarxa europea de Vueling per a aquests vols de llarg recorregut", afegeix.

El Govern impulsa la connectivitat de l'Aeroport de Barcelona amb la Xina 

El nou marc donarà resposta a la demanda de les aerolínies xineses per establir noves rutes a l'Aeroport del Prat, afavorint així el seu desenvolupament i millorant la seva connectivitat, ja que l'acord actual vigent estableix la possibilitat de realitzar un nombre de vols setmanals que ja s'ha vist sobrepassat pels interessos del sector, ha informat en un comunicat aquest dijous el Ministeri de Foment.

El grup valora si crear una aerolínia específica amb una marca diferenciada per realitzar l'operativa, que denomina "llarg radi de nova generació", o utilitzar els recursos de les seves altres aerolínies. "Encara no s'ha decidit", assenyala la companyia. El grup dirigit per Willie Walsh subratlla en el comunicat que "aquesta nova operació afegirà una nova dimensió a IAG i complementarà" la resta de la seva oferta.

VOLS DE BAIX COST

Amb aquest projecte, IAG, que sol operar els seus vols de llarg radi des de Madrid a través d'Iberia, amplia la seva oferta des de l'aeroport barceloní del Prat, on Vueling és líder de mercat amb més de 130 destins.

Notícies relacionades

Segons les seves últimes dades, IAG va transportar al novembre 7,24 milions de passatgers, un 5,2% més que en el mateix mes de l'any anterior, amb un increment en les rutes a la zona d'Àsia Pacífic (9,9 %) i en les nacionals del Regne Unit, Espanya, Irlanda i Itàlia, amb un 6,8 % més.

Va augmentar també un 6,3 % el nombre de passatgers en vols europeus i un 4,2 % en les connexions amb Amèrica del Nord, però va baixar el volum en els vols a Llatinoamèrica i a l'Àfrica, l'Orient Mitjà i el Sud-est Asiàtic.