ESCÀNDOL FINANCER

Brussel·les multa amb 485 milions d'euros Crédit Agricole, HSBC i JP Morgan per manipular els tipus d'interès

La Comissió Europea considera que van pactar els preus de productes derivats

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres la imposició d'una multa de gairebé mig bilió d'euros al banc francès Crédit Agricole, a l'HSBC i a JP Morgan per manipulació dels tipus d'interès en la venda de productes derivats. 

"La Comissió Europea ha imposat una multa de 485 milions d'euros a Crédit Agricole, HSBC i JP Morgan Chase per participar en un càrtel en les taxes d'interès en l'euro", assenyala en un comunicat l'Executiu comunitari.

Notícies relacionades

En concret, les multes imposades es divideixen en 337,1 milions a JP Morgan, 114,6 milions a Crédit Agricole i 33,6 milions a HSBC. 

Brussel·les ha arribat a la conclusió que aquestes entitats van pactar els preus de productes derivats de tipus d'interès en euros i van intercanviar informació sensible entre elles, cosa que viola les normes antimonopoli de la Unió Europea. Crédit Agricole, HSBC i JPMorgan Chase van decidir no arribar a un pacte amb Brussel·les per tancar la investigació, com sí que van fer Barclays, Deutsche Bank, RBS i Société Générale, que també hi van participar i van arribar a un acord de sanció amb la Comissió Europea el desembre del 2013.