EVOLUCIÓ DELS INDICADORS

L'atur torna a baixar del 10% a l'eurozona

Va arribar al mes d'octubre al nivell més baix des del juliol del 2009

La taxa es va reduir una dècima a Espanya fins al 19,2%

1
Es llegeix en minuts
SILVIA MARTINEZ / BRUSSEL·LES

El mercat laboral europeu segueix la seva lenta recuperació. La taxa d'atur de l'eurozona va caure una dècima a l'octubre i es va situar en el 9,8%, el nivell més baix registrat des del juliol del 2009 i en el 8,3% a la Unió Europea, la seva millor dada des del febrer del 2009. La millora també continua a Espanya, va caure una dècima, però el nivell d'aturats segueix duplicant la mitjana europea: 19,2%, segons l'estadística publicada avui per l'agència Eurostat.

Notícies relacionades

L'estadística manté Grècia i Espanya com els dos pitjors alumnes en aquest terreny amb taxes d'atur del 23,4% (a l'agost) i del 19,2% respectivament. En el cas d'Espanya la dada és una dècima inferior a la de setembre i dos punts menys que la taxa que registrava fa un any. Les xifres, malgrat la millora, mantenen els dos països a anys llum dels països amb menys atur: República txeca (3,8%), Alemanya (4,1%), Regne Unit (4,7%) i Hongria (4,9%).

Segons Eurostat la Unió Europea compta amb 20,4 milions de persones en atur dels quals 15,8 milions viuen a la zona euro. Aquestes xifres amaguen una reducció en el nombre de parats de 190.000 persones en el cas dels 28, 178.000 d'ells als països de l'euro, respecte al mes de setembre. En termes interanuals el nombre d'afectats d'aquesta plaga va caure en 1,7 milions de persones.