Fabricar iPhones als EUA n'encariria el preu fins als 1.880 euros

El president electe Donald Trump vol obligar Apple a traslladar la producció de la Xina o el Vietnam als Estats Units

Fabricar un iPhone com vol Trump costaria 2.000 dòlars.  / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

El president electe dels Estats Units Donald Trump va assegurar a principis d'any que, si acabava sent elegit president, obligaria Apple a recuperar la producció dels seus dispositius per al país.

No obstant, un nou estudi de 'Business Insider'Business Insider assegura que traslladar la fabricació de la Xina al país nord-americà suposaria elevar el cost de fabricació fins als 600 dòlars, cosa que acabaria situant el preu del terminal d'Apple fins als 2.000 dòlars (més de 1.880 euros).

Per arribar a aquesta conclusió, s'han tingut en compte factors com l'increment del cost laboral respecte a la Xina o els components del telèfon fabricats a l'Àsia, que impliquen una mà d'obra de més de 150.000 persones.

Notícies relacionades

Trump no es dóna per vençut i fins i tot ha trucat al CEO d'Apple Tim Cook per oferir-li importants avantatges fiscals si decideix traslladar la producció del seu producte estrella als EUA.

"Seria un gran èxit per a mi si faig que Apple construeixi una gran planta de producció als Estats Units, o moltes grans plantes als Estats Units, en comptes de la Xina o el Vietnam", havia assegurat Trump en una entrevista a 'The New York Times'The New York Times fa uns dies.