EFECTES DEL 'DIESELGATE'

L'OCU recomana no portar a revisió els cotxes de Volkswagen afectats pel frau de les emissions

L'organització de consumidors alerta que la reparació no assegura les prestacions del vehicle

xperez34999045 motor airbag filtro de particulas160808121423

xperez34999045 motor airbag filtro de particulas160808121423

1
Es llegeix en minuts

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha recomanat aquest dimarts no anar a la revisió de motors dels cotxes de Volkswagen afectats per l'escàndol de les emissions perquè considera que no està comprovat que la reparació proposada pel grup alemany resolgui el problema.

En un comunicat, l'OCU afirma que Volkswagen ha tornat a fer una crida als propietaris dels vehicles amb motor 1.2 litres afectats per eliminar el 'software' que manipulava els nivells d'emissions d'òxid nitrós (NOx).

Des del fabricant, prossegueix l'organització de consumidors, indiquen que amb aquesta reparació gratuïta no es veuen afectats ni el consum de carburant, ni les prestacions del vehicle. No obstant, l'OCU destaca que en aquests moments aquestes revisions "no són recomanables", sobretot després dels tests realitzats al laboratori, en què es va comprovar que "després de l'eliminació del 'software', les emissions de NOx augmentaven en més del 13% i no s'asseguraven les prestacions del vehicle amb prou garantia".

Notícies relacionades

En aquest sentit, estima recomanable esperar fins que es comprovi per part d'"autoritats independents" que la retirada del 'software' no afecta ni les prestacions, ni els nivells d'emissions o de consum de combustible.

A més, anima els consumidors amb models afectats a unir-se a la demanda col·lectiva a què ja s'han sumat més de 10.000 persones "per exigir compensacions econòmiques justes igual que està passant amb els afectats per aquest escàndol als Estats Units".