AMENAÇA PER A UN GEGANT TECNOLÒGIC

Apaga el teu Galaxy Note 7

Samsung suspèn les vendes globals del seu telèfon davant la dificultat d'esmenar els errors de fabricació

El gegant sud-coreà insta els propietaris a deixar de fer servir l'aparell per evitar mals majors

3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Samsung Electronics ha decidit suspendre les vendes del seu telèfon Galaxy Note 7 a escala mundial. La raó de la decisió és clara; encara no és capaç de solucionar el problema que fa que la bateria del mòbil s'incendiï durant el procés de càrrega. La situació sembla encara més alarmant si es tenen en compte els missatges enviats als seus propietaris per part de la companyia en què es prega que els aparells siguin apagats per evitar que s'autodestrueixin i causin mals majors. En el cas de la web de Samsung Espanya, encara s'anuncia el procés de reemplaçament del Note 7, però en realitat encara no s'havia portat a terme. En aquesta pàgina informativa ja s'insta els usuaris que "apaguin el seu dispositiu i tornin a fer servir el seu anterior telèfon".

La companyia, que va aturar aquest dilluns la producció del 'phablet' arran d'incendis en dispositius teòricament ja modificats per reemplaçar models defectuosos, ha pres la decisió de paralitzar la venda "perquè la seguretat dels consumidors segueix sent la nostra màxima prioritat", explica en un comunicat.

Una raó afegida per a aquesta decisió és que les xarxes socials han difós vídeos de terminals carbonitzats, en una onada de missatges públics que podria tenir efectes d'imatge imprevisibles per a la multinacional. 

Els fets semblen haver superat totes les previsions del gegant sud-coreà, incapaç d'esmenar a curt termini un problema de disseny que fa aparentment incompatible una carcassa submergible i les necessitats energètiques d'una pantalla d'alt consum. La primera estratègia de limitar per 'software' la capacitat de la bateria per evitar un sobreescalfament s'ha mostrat inútil. La dràstica solució de Samsung ha sigut ara instar els propietaris dels dispositius, tant dels originals com dels reemplaçats, a apagar-los i deixar d'usar-los. 

EL NOTE A ESPANYA

La venda a Espanya del Note 7 ha sigut escassa, i s'ha fet sobretot per canals directes a proveïdors de l'estranger. Orange ha anunciat la suspensió de la prevenda del dispositiu. Vodafone ha paralitzat el programa de reemplaçament. Telefónica no tenia posat en marxa cap programa de prevenda del polèmic terminal. 

Samsung va anunciar a finals de setembre la seva intenció de posar a la venda el nou Galaxy Note 7 a Europa el 28 d'octubre, ja que estimava que el programa de substitució del terminal al continent estarà completat a principis del mateix mes. No obstant, a mesura que ha avançat el programa de substitució iniciat el 19 de setembre, la companyia ha reiterat el seu missatge a tots els propietaris de Galaxy Note 7 a Europa d'apagar el dispositiu i reemplaçar-lo a través d'aquest programa.

ELS COSTOS

Notícies relacionades

Un portaveu de Samsung, que ha demanat l'anonimat, ha reconegut a l'agència Reuters que la companyia encara no ha pres una decisió final sobre el futur del Note 7 i fins quan es mantindrà la suspensió de les vendes. Enormes costos financers i d'imatge de marca planen sobre Samsung. Alguns analistes ja han posat sobre la taula que el cost d'un producte fallit com el Note 7 serà d'uns 15.000 milions d'euros, i això sense comptar els efectes col·laterals sobre la resta del catàleg de Samsung. La caiguda dels títols de borsa del gegant sud-coreà abona encara més la debacle. 

DESPROVEÏMENT D'IPHONE

Davant la crisi de Samsung, Apple està en disposició d'aprofitar la situació. Malgrat que l'última versió de l'iPhone no ha suposat una revolució tecnològica pel que fa al seu predecessor, el gegant de la poma mossegada no dóna l'abast per satisfer la demanda. Les llistes d'espera a Espanya per aconseguir alguns dels models, per exemple, es tradueixen en un mes d'espera a les botigues de la marca i la seva web, i fins i tot més si la petició es cursa a les botigues de les operadores de telecomunicacions. Fins i tot Google ha vist en el revés de Samsung una oportunitat per millorar la seva posició en la venda de mòbils. Per fer-ho ha posat a la venda el Pixel, un nou terminal que pretén fer-se un lloc entre els mòbils de gamma alta. 

Temes:

Samsung Mòbils