JUDICI A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

Un acusat per les 'black': "Era legítim gastar perquè els diners eren meus"

L'exdirectiu Mariano Pérez Claver discrepa de la resta sobre l'autenticitat de les despeses que els imputa Bankia

2
Es llegeix en minuts

El debat sobre la veracitat de les dades aportades per Bankia sobre les despeses que cada conseller va realitzar amb la targeta black de l’entitat es va mantenir ahir viu en el judici ja que un dels acusats, Mariano Pérez Claver, va reconèixer la validesa de la principal prova inculpatòria, el full de càlcul Excel. Per ara, en tot cas, és l’únic, ja que els altres han negat les despeses i es consideren caps de turc.

    A preguntes de la defensa d’altres acusats, Pérez Claver va posar èmfasi en el fet que «era legítim gastar el que volgués ja que eren els meus diners», i va exclamar davant la sala: «¡Però com m’havien de demanar justificants si això vulnera la llei de protecció de dades!». I no va posar objecció a les dades Excel.

    Per l’exdirectiu, la targeta era «un instrument de pagament de part de la retribució salarial anual» i va sub­ratllar que mai es va preocupar de les retencions fiscals corresponents perquè va pensar que d’això se n’encarregava l’entitat.

RETENCIONS FISCALS

Tampoc es va ocupar de les retencions l’exdirector de negoci de Caja Madrid Matías Amat, que va explicar que mai, en set anys, li va cridar l’atenció que el certificat de retencions no inclogués detalls de les despeses efectuades amb les targetes ja que era «un percentatge molt baix de la meva retribució, i per això em va passar desapercebut».

    Per als tres membres de la comissió de control de l’antiga caixa, Eduardo Torres Posada, Francisco José Pérez Fernández, Miguel Ángel Abejón i Fernando Serrano, la targeta era un plàstic de lliure disposició «per a qualsevol tipus de despeses» que no era necessari justificar i que mai se’ls va demanar reemborsament. Però van posar en dubte la veracitat del full Excel.  

TARGETA RETIRADA

Notícies relacionades

«Bankia m’imputa un aparcament el 29 d’agost del 2012 al carrer de Montalbán i és impossible perquè em van retirar la targeta el 2011», va al·legar Miguel Ángel Abejón. 

    Fernando Serrano, que ha tornat els 78.592 euros que se li adjudiquen en el sumari per col·laborar amb la justícia, va assenyalar ahir: «El 6 de febrer del 2010 se m’imputa una despesa a les 15.05 hores en un comerç de 176 euros; faig una petita investigació a internet i trobo la foto d’una rostidoria de pollastres a Mollet del Vallés (Barcelona) on no he estat mai en la meva vida», va assegurar.