CONSULTA COMERCIAL

Salt vota per Ikea

Els ciutadans decideixen avui dissabte en referèndum si s'instal·la una botiga al municipi

El consistori, dividit pel projecte, acatarà de la decisió que prengui la població

icoy35647179 ikea160923181223

icoy35647179 ikea160923181223 / Jordi Ribot Punti ICONNA

2
Es llegeix en minuts
JOFRE SÁEZ / SALT

Resulta més fàcil prendre decisions quan aquestes depenen de tercers. I a Salt (Gironès) ho tenen clar des de l’inici del mandat municipal. La idoneïtat d’acollir un centre d’Ikea als terrenys situats al sud de la població ha generat discrepàncies en el si del govern municipal. La solució, davant d’això, ha sigut donar veu a la ciutadania perquè decideixin la viabilitat del projecte. Una consulta, o un referèndum en tota regla. La decisió que adoptin els ciutadans serà assumida per l’equip de govern, format per ERC, que està a favor de l’arribada de la multinacional sueca, i d’Independents per Salt-CUP, que s’hi ha mostrat obertament en contra. Tots dos formen govern en minoria amb vuit regidors de 21.

La partida sembla, d’entrada, guanyada per Esquerra. Un total de 17 dels 21 regidors s’han definit a favor de la modificació urbanística del sector sud de la ciutat que permetria l’arribada del primer Ikea a la província. A ERC se li han sumat CiU, PSC, PxC i C’s. Mentre que els quatre regidors en contra són els tres de la CUP més el representant de Canviem Salt.

El govern municipal  està dividit amb respoecto a la implantació d'un Ikea al municipi

Tot i això, l’operació Ikea s’emmarca dins del desenvolupament urbanístic de la zona sud que comptarà amb equipaments educatius, zona comercial i, fins i tot, una reserva d’espai per ubicar el futur Hospital Josep Trueta, que actualment es troba a la zona nord de Girona. La parcel·la on s’ubicarien són uns terrenys de gairebé 750.000 metres quadrats que van des de la sortida sud de l’AP-7 fins a tocar el terme municipal de Girona per un costat, i Vilablareix, per l’altre.

El regidor d’Urbanisme d’ERC, Àlex Barceló, defensa que el seu grup ha fet una reflexió serena i objectiva de quin és el diagnòstic sobre el futur del municipi. Consideren que la solució als diferents desequilibris de Salt passa per la generació de nous recursos que arribarien amb aquesta reforma urbanística. En canvi, el seu soci de govern, la CUP, ha fet campanya pel no. Afirmen que l’oferta laboral que ofereix Ikea és «només un esquer que comportarà més destrucció de treball i atur local».

Notícies relacionades

L’arribada de la gran superfície sueca de mobles posa damunt la taula 300 llocs de treball directes i uns 100 més d’indirectes. I la inversió prevista estaria entre els 80 i els 100 milions d’euros. «El nostre objectiu sempre és contribuir al desenvolupament de l’activitat econòmica de les localitats on ens implantem», manifesta la companyia.

L’última paraula la tindran avui dissabte els 22.421 veïns més grans de 16 anys que dipositaran la papereta a favor o en contra del projecte.