ESCÀNDOLS ECONÒMICS

Rato justifica la contractació del seu excunyat a Caja Madrid pels seus mèrits

L'expresident de Bankia afirma davant el jutge que Alarcó va aportar molt a l'entitat per justificar que es va quadruplicar el seu salari en dos anys

icoy35428012 rato160908172338

icoy35428012 rato160908172338 / Sergio Barrenechea

1
Es llegeix en minuts

L'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato ha justificat aquest dimecres davant el jutge la contractació a Caja Madrid, de la qual també va ser president, del seu excunyat Santiago Alarcó i de la seva secretària personal, Teresa Arellano, pels seus mèrits professionals. A més, Rato, en declaracions a Efe després de passar pel jutjat, ha afegit que ha explicat al jutge que instrueix la causa que aquesta obeeix a "una denúncia falsa".

L'expresident de Bankia ha reiterat al jutge que la denúncia presentada contra ell l'abril del 2015 "era falsa i contenia importants inexactituds" que Hisenda podria haver comprovat.

El titular del jutjat d'Instrucció número 31 de Madrid, Antonio Serrano-Arnal, investiga l'exministre per diversos delictes, entre ells blanqueig, corrupció entre particulars i administració deslleial, i en una peça separada intenta aclarir els detalls de la contractació d'Alarcó i Arellano. El sumari recull els successius increments salarials percebuts per Santiago Alarcó, que va començar cobrant 120.000 euros anuals el 2011 i dos anys després va quadruplicar aquest sou i va arribar a guanyar més de 480.000 euros.

DESVINCULACIÓ

Rato ha indicat que l'ingrés d'Alarcó a Caja Madrid "va ser molt beneficiós per a l'entitat, particularment en temes com la liquiditat i el balanç, ja que la caixa aleshores no tenia professionals amb la seva experiència internacional". A més, Rato ha al·legat que la seva contractació es va portar a terme a través del Comitè de Mitjans, en què no va participar "mai", i en relació amb el seu salari ha dit que va ser revisat en dues ocasions per l'esmentat comitè, un òrgan al qual no es va dirigir en cap moment i que no va posar cap objecció sobre les condicions del contracte.

Notícies relacionades

Sobre Arellano, ha assenyalat que "comptava amb una àmplia experiència de més de 16 anys en serveis de màxima responsabilitat i representació, i que les seves condicions laborals van ser negociades per ella directament amb Caja Madrid".

Santiago Alarcó i Teresa Arellano també han declarat aquest dimecres davant Serrano-Arnal, així com Carlos Stilianopoulos, actualment director general de Beka Finance, abans Bankia Bolsa, i que en el moment en què es van realitzar les contractacions, el 2011, formava part del Comitè d'Actius i Passius, que supervisava aquestes incorporacions.