DIÀLEG SOCIAL

CCOO i UGT demanen a la patronal iniciar negociacions per apujar els salaris

L'últim acord preveu l'evolució de les retribucions segons el PIB

1
Es llegeix en minuts
M. JANSA / MADRID

Els responsables d'acció sindical de CCOORamón Górriz, i de la UGTGonzalo Pino, han enviat aquest dimecres una carta als seus homòlegs a la CEOE, Jordi García Viña, i CEPIMETeresa Díaz de Terán, per iniciar les negociacions per fixar la pujada dels salaris per al 2017. Els interlocutors socials tenen tres mesos per arribar a un acord.

Els dirigents sindicals recorden els compromisos aconseguits en el III Acord de Negociació Col·lectiva (AENC) que les quatre organitzacions van firmar el juny del 2015 i suggereixen que es reuneixi la seva comissió de seguiment formada pels màxims dirigents sindicals i empresarials.

Notícies relacionades

L'últim pacte de salaris fixava un increment de l'1,5% per a aquest any 2016 i deixava l'any que ve obert a la negociació. Per a aquesta, però, fixava una sèrie de criteris, com per exemple que els salaris del 2017 haurien de pujar tenint en compte l'evolució del producte interior brut (PIB) i les previsions del quadro macroeconòmic que ha d'elaborar el Govern.

Així mateix l'increment es pot modular segons el sector o l'empresa de què es tracti, sense que ni l'un ni l'altra es puguin veure perjudicats pels competidors. Els augments s'hauran de dirigir principalment a les retribucions variables, segons el text de l'AENC.