IGUALTAT ALS EUA

Apple, Microsoft i Facebook prometen pagar el mateix a homes i dones

29 grans empreses, entre les quals també hi ha Coca-Cola, Visa i General Motors, se sumen a la iniciativa de Barack Obama per acabar amb la bretxa salarial

 

  / CARLOS MONTAÑES

2
Es llegeix en minuts

La lluita per aconseguir que les dones i els homes cobrin el mateix continua fent passos. Gairebé 30 grans companyies, entre elles els gegants de la tecnologia Apple, Microsoft i Facebook, s’han compromès a pagar el mateix als seus empleats que a les seves empleades al sumar-se a una iniciativa llançada al juny pel president dels EUA, Barack Obama, per promoure la igualtat salarial al país. 

Entre les 29 empreses nord-americanes que s’han sumat al propòsit de reduir la bretxa salarial entre homes i dones també hi ha Coca-Cola, General Motors, Nike, Visa, l’aerolínia Delta, la cadena hotelera Hilton, la xarxa social Linkedin i la divisió d’Ikea als Estats Units, segons va informar la Casa Blanca en un comunicat. 

«El 2016, la dona segueix guanyant només 79 cèntims de mitjana per cada dòlar que guanya un home de mitjana» en les empreses nord-americanes, assegura la directora de política nacional de la Casa Blanca, Cecilia Muñoz, en un missatge publicat al blog de la Presidència nord-americana. «Aquesta xifra baixa fins als 64 cèntims per a les dones afroamericanes, els 59 per a les natives americanes i els 54 per a les llatines», afegeix. Les bretxes salarials també es fan notar en «el pagament d’hores extres, les contribucions a la jubilació i la seguretat social», i per això, encara que la diferència pugui ser petita al principi, creix al llarg del temps, indica Muñoz. 

Amb l’anunci, ja són més de 50 empreses les que s’han compromès a «fer una anàlisi anual sobre el pagament» als empleats dels dos sexes i «revisar els seus processos de contractació i promoció» d’empleats per «reduir els biaixos inconscients i les barreres estructurals», entre altres mesures, apunta la Casa Blanca. 

Apple afirma en el comunicat de la Casa Blanca que, en l’últim any, ha aconseguit tancar la bretxa salarial entre els seus empleats dels dos sexes, i que si tornen a sorgir desigualtats, les afrontarà. Facebook assegura que en la seva companyia «els homes i les dones guanyen el mateix», mentre que Microsoft diu que està compromesa amb la «igualtat de pagament» i d’ «oportunitats» . 

Altres empreses que se sumen a la iniciativa són la multinacional Unilever, la cadena de grans superfícies Target, la cadena de farmàcies CVS, les informàtiques IBM i Intel, i les tecnològiques Dropbox, MailChimp i Mulesoft. 

A ESPANYA

Notícies relacionades

La bretxa salarial entre homes i dones no és un problema exclusiu dels EUA. A Espanya, segons un estudi de la UGT, la diferència de salaris entre sexes és del 23,3%, segons dades del 2014. 

Les bretxes més elevades (per sobre del 30%) es van produir en les activitats administratives i els serveis auxiliars (34,15%), en altres serveis (33,53%) i en activitats professionals, científiques i tècniques (30,65%).