DE LA PISTA AL DESPATX

Kobe Bryant llança un fons d'inversió de 100 milions per a 'start-ups' tecnològiques

L'exestrella de la NBA s'associa amb l'inversor Jeff Stibel per entrar en mitjans 'on line' i en empreses de dades

Kobe Bryant, durant el partit contra els Pelicans en què es va lesionar l’espatlla dreta.

Kobe Bryant, durant el partit contra els Pelicans en què es va lesionar l’espatlla dreta. / USA TODAY / DERICK E. HINGLE

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

D'estrella de la NBA a inversor en empreses tecnològiques. L'exjugador de bàsquet dels Lakers Kobe Bryant Kobe Bryant donarà a conèixer avui el llançament d'un fons d'inversió de 100 milions de dòlars (88,6 milions d'euros) per invertir en empreses tecnològiques, de comunicació 'on line' i de dades.

Per al fons, Bryant s'ha associat amb Jeff Stibel, un empresari del sector 'on line' dels EUA que va posar en marxa empreses com Web.com i Classmates.com. Bryant i Stibel no són desconeguts: fa uns quants anys que col·laboren en la inversió en diverses empreses: han entrat en unes 15 empreses de mitjans esportius, videojocs, de serveis legals...

Ara tots dos han decidit fer un pas més en la seva col·laboració amb la creació del fons Bryant Stibel, que tindrà la seva base a Los Angeles. Segons ha revelat el Wall Street Journal, la quantitat inicial amb què comptaran (els 100 milions) estaran aportats pels dos inversors, sense l'aportació d'inversors externs.

Notícies relacionades

En una entrevista, Stibel ha assegurat que no busquen que les companyies utilitzin Bryant de "ganxo", sinó pel valor real del fons.

Bryant no és la primera estrella de la NBA que invertirà en 'start-ups' tecnològiques: el jugador dels New York Knicks, Carmelo Anthony, va anunciar aquest mateix any el llançament de Melo7 Tech Partners per invertir en empreses en fase llavor.