SECTOR AERI

Les 'low cost' transporten gairebé 23 milions de passatgers fins al juliol, el 13,4% més

Van captar el 50,3% de les arribades en avió el mes de juliol passat

Un avió de Ryanair al Prat.

Un avió de Ryanair al Prat. / JOSEP GARCIA / BARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Les aerolínies de baix cost van transportar gairebé 22,87 milions de passatgers a Espanya del gener al juliol, quantitat que suposa un 13,4% més respecte al mateix període del 2015, segons les dades difoses avui per la Subdirecció General de Coneixement i Estudis Turístics, dependent del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Per contra, les companyies tradicionals van traslladar més de 22,88 milions de viatgers en els set primers mesos de l'any, un 10,9% més que el mateix període de l'any anterior, del total de 45,74 milions de viatgers internacionals que van arribar per avió del gener al juliol, un 12,1% més que un any abans.

D'aquesta forma, les companyies de baix cost i les tradicionals es van repartir en un 50% el trànsit aeri de passatgers en els set primers mesos de l'any.

Al juliol, les 'low cost' van transportar més de 4,8 milions de viatgers, un 11,7% més que en el mateix mes de l'any passat, i van captar el 50,3% del trànsit aeri, mentre que les tradicionals van traslladar 4,74 milions de passatgers, un 13,7% més que en el mateix mes de l'any 2015, amb el 49,7% del flux total.

PER COMPANYIA

Entre les companyies de baix cost (CBC), RyanaireasyJet Vueling segueixen liderant el rànquing, i concentren entre totes tres el 65,1% del volum de passatgers generats en 'low cost' i el 33,3% del total del flux aeri internacional rebut a Espanya. Totes tres van mostrar avanços notables al juliol.

Notícies relacionades

Del gener al juliol, els principals països emissors de passatgers internacionals amb destí a Espanya van mostrar un notable creixement que va beneficiar gairebé totes les comunitats. El 80,3% del total del flux aeri va provenir de la UE, que experimentar un augment del 12,6%.

El Regne Unit, amb 8,29 milions de passatgers, el 36,2% del total, va liderar les arribades en baix cost a Espanya fins al juliol, després d'un augment del 14,9%; el van seguir Itàlia, amb l'11,7% de les entrades per aquesta via, fins a 2,69 milions de viatgers, un 11,1% més, i Alemanya, amb l'11,2% del total, i gairebé 2,55 milions de viatgers en 'low cost', un 14,2% més.