AEROLÍNIES

Airasia X unirà Barcelona amb Malàisia a partir de l'octubre

L'aeroport del Prat guanya una nova ruta intercontinental, encara que els vols faran parada a Istanbul

L'aerolínia líder en baix cost a l'Àsia tria la ciutat catalana per tornar a operar vols a Europa

airasia

airasia

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

L'aerolínia Airasia aterra a Barcelona amb un nou vol intercontinental. L'empresa, líder a l'Àsia en vols de baix cost, ha anunciat que a partir de l'octubre unirà la capital de Malàisia, Kuala Lumpur, amb Barcelona amb un vol diari. Això sí: el vol farà escala a Turquia.

Airasia és la principal aerolínia de vols barats de l'Àsia -com la Ryanair del continent oriental-. Fundada el 1993 a Kuala Lumpur, l'empresa té més de 17.000 empleats i compta amb més de 80 destins al continent. Però a més té diverses aerolínies 'low cost' regionals afiliades, de les quals té part del capital (Indonèsia Airasia, Thai Airasia, Philippines Airasia, Indonesia Airasia X, Thai Airasia X, Airasia India), i una subsidiària de vols de llarg radi, Airasia X. En total, compta amb més de 150 avions amb destins a Malàisia, Chin, Japó, Tailàndia, Índia, Austràlia...

La filial Airasia X és la que s'encarrega dels vols de llarg radi. Entre els seus accionistes hi ha la mateixa Airasia, Richard Branson (Virgin) i Air Canada, entre altres. La firma opera actualment vols a Abu Dhabi (EAU), Adelaida i Auckland (Austràlia), Pequín i Xangai (Xina), Pusan (Corea del Sud), Christchurch (Nova Zelanda), Colombo (Sri Lanka), Delhi (Índia), Jidda (Aràbia Saudita) o Tòquio (Japó), entre altres ciutats. No obstant, la companyia no opera vols a Europa. Ho havia intentat, amb rutes a Londres i París des de Kuala Lumpur, que va haver de cancel·lar el 2012 pel llavors alt preu del cru i les “altes taxes aeroportuàries”.

Ara, no obstant, la companyia ha decidit tornar a Europa, i ho farà apostant per Barcelona. El primer vol que estrenarà amb destí a aquest continent tindrà com a última parada Barcelona: a partir del 30 d'octubre del 2016, estrenarà la ruta Kuala Lumpur-Istanbul-Barcelona (és a dir, la nau farà una parada a Turquia), amb un vol diari. El vol d'anada sortirà de Malàisia a les 15.00 hores hora local i arribarà a Barcelona a les 19.20 hores. Des de Barcelona, l'avió sortirà a les 20.50 hores, amb arribada a Kuala Lumpur l'endemà a les 19.30 hores.

Notícies relacionades

La companyia operarà la ruta amb un avió A330-300, amb una configuració de 12 seients-llit Premium i 365 seients en classe econòmica. El responsable comercial d'Airasia X, Arik De, va assegurar a principis de mes que el retorn a Europa era “inevitable”, i va afegir: “Som molt optimistes sobre el nostre retorn a Europa”.

Barcelona guanyarà d'aquesta manera un nou vol intercontinental a l'Àsia. A l'extrem orient hi ha actualment vols a Pequín Pequín (Air China, amb parada a Viena (Àustria); i a Singapur (Singapore Airlines)Singapur Singapore Airlines. Els bitllets encara no estan a la venda, tot i que la ruta ja apareix al mapa de destins de la firma.