CONSEQÜÈNCIES DEL 'BREXIT'

El BCE adverteix al Regne Unit que la City perdrà el "passaport europeu"

L'organisme assegura que les entitats situades a Londres no podran operar amb llibertat

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts

Les conseqüències del vot favorable al 'brexit' se situaran sobre la taula. El membre del consell de govern del BCE i governador del Banc de França, François Villeroy, ha assegurat aquest dissabte no solament que les converses per a la sortida del país de la UE s'han de produir de pressa, sinó que Londres corre el risc de perdre el seu apreciat "passaport de la UE".

Aquest passaport és el que tenen molts bancs i entitats amb seu a Londres (sobretot la City) i que els permet operar en tot el mercat europeu sense restriccions. D'aquesta manera, la sortida de Regne Unit de la UE comportaria no poder mantenir el passaport si el Regne Unit abandona el mercat únic de béns i serveis, ha dit Villeroy a la cadena de ràdio France Inter Radio.

"Si demà el Regne Unit no forma part del mercat únic, la City no pot mantenir aquest passaport europeu, i les 'clearing house' (cases d'intercanvi intermediàries) no poden estar a Londres", ha destacat Villeroy.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, Villeroy ha apuntat que Londres té una solució. "Hi ha un precedent, el model noruec d'àrea econòmica europea, que permetria al Regne Unit mantenir l'accés al mercat únic però comprometent-se a implementar totes les normes de la UE", ha dit.

"Seria una mica paradoxal marxar de la UE i aplicar totes les normes de la UE, però és una solució si el Regne Unit vol mantenir el seu accés al mercat únic", ha afegit.