ESCÀNDOL TRIBUTARI INTERNACIONAL

Detingut a Ginebra un informàtic del despatx dels 'papers de Panamà'

El tècnic estaria acusat de filtrar dades, segons publica la revista suïssa 'Le Temps'

Mossack Fonseca

Mossack Fonseca / REUTERS / CARLOS JASSO

1
Es llegeix en minuts

La policia suïssa ha detingut un tècnic informàtic de la filial a Ginebra del despatx panameny Mossack Fonseca, del qual van sortir els denominats 'papers de Panamà'papers de Panamà. Segons informacions del setmanari suís 'Le Temps', el detingut és sospitós de filtrar grans quantitats de dades.

Un portaveu de la fiscalia de Ginebra ha confirmat a Reuters que s'ha obert una investigació criminal que afecta la filial suïssa del bufet, però ha declinat fer més comentaris.

Segons la publicació, el sospitós ha negat qualsevol responsabilitat però se l'acusa de robatori de dades, accés no autoritzat i pèrdua de confiança segons una querella presentada pel despatx d'advocats.

El mateix setmanari afirma que encara no hi ha proves que el detingut fos el responsable de la filtració massiva de dades batejada després com a 'papers de Panamà' a l'abril. Centenars de polítics, artistes i personalitats, entre ells la germana del rei emèrit Joan Carles i tia de l'actual, Felip, s'han vist implicats en aquest escàndol que ha tornat a posar d'actualitat els paradisos fiscals.

FILTRACIÓ DE DADES 

Notícies relacionades

Segons les mateixes fonts, les investigacions se centren a determinar si el tècnic informàtic és el responsable de la filtració de les dades i, si és així, quan va tenir lloc el robatori d'informació.

Mossack Fonseca, especialitzat a establir societats en paradisos fiscals o territoris amb baixa tributació, ha insistit que no ha incomplert les lleis, ni destruït documents i que totes les seves operacions són legals.