TECNOLOGIA

Microsoft compra Linkedin per 23.295 milions

El gegant informàtic tindrà accés a la xarxa mundial més gran de perfils professionals

jcortadellas34266818 microsoft acaba de anunciar una noticia bomba  la 160613152106

jcortadellas34266818 microsoft acaba de anunciar una noticia bomba la 160613152106

1
Es llegeix en minuts
Olga Grau
Olga Grau

Cap d'Economia

ver +

Cop d'efecte de Microsoft. El gegant informàtic fundat per Bill Gates acaba d'anunciar la compra de Linkedin per 23.295 milions d'euros. No és només una de les principals adquisicions que s'han fet mai en la indústria tecnològica (i la més gran a Silicon Valley), sinó una operació que donarà accés a Microsoft a la xarxa més gran del món de perfils professionals.

Linkedin opera en més de 200 països i compta amb 105 milions d'usuaris actius mensuals, amb 433 milions registrats. L'empresa compta amb un 60% de tot el trànsit en el mòbil i 45 milions de pàgines vistes trimestrals. També és un dels principals operadors d'ofertes de treball, amb uns 7 milions d'anuncis actius actualment.

Microsoft pagarà 174,2 euros per acció (196 dòlars) en una transacció que es farà en efectiu. Aquest preu suposa una prima del 49,5% al tancament de Linkedin divendres passat. Linkedin conservarà la seva marca, la cultura i la independència i Jeff Weiner seguirà sent director general de la companyia, segons ha confirmat Microsoft en un comunicat.

L'oferta valora Linkedin aproximadament 91 vegades els guanys abans d'interessos, impostos, depreciació i amortització, segons dades compilades per Bloomberg. Aquest és el múltiple més gran de qualsevol presa de control per valor de més de 5.000 milions de dòlars aquest any.

Notícies relacionades

L'acord és el més important sota el mandat del CEO de Microsoft, Satya Nadella, que ha estat remodelant Microsoft des que va assumir el càrrec el 2014 per atraure més els clients de negocis amb serveis basats en el núvol i eines de productivitat. Nadella ha afirmat que l'adquisició podria impulsar el creixement de Linkedin, així com els serveis d'Office 365 i la dinàmica de Microsoft.

"Igual que hem canviat la manera com el món es connecta a l'oportunitat, aquesta relació amb Microsoft, i la combinació del seu núvol i la xarxa de Linkedin, ara ens dóna l'oportunitat de canviar també la manera com funciona el món", diu Weiner en el comunicat. Les accions de Linkedin han pujat un 49% en les operacions prèvies a l'obertura del mercat a Nova York mentre que Microsoft ha caigut un 3,7%.