ELECCIONS

La CEOE proposa als partits suprimir la majoria dels impostos autonòmics

La patronal envia les seves propostes als partits polítics que es presenten al 26-J

 

  / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

La CEOE ha enviat aquest divendres als partits polítics un document de propostes de cara a les eleccions generals en què planteja suprimir la majoria del gairebé centenar d'impostos autonòmics, per no estar ajustats a la seva finalitat i provocar "distorsions" en el mercat interior i la competitivitat.

En el document, titulat "Propostes empresarials davant les eleccions generals del 26 de juny del 2016", la patronal també sol·licita que no s'introdueixin noves figures impositives ni se'n recuperin algunes de desaparegudes, "que no tenen ni eficiència ni interès general".

En el text, la CEOE fa una crida als partits perquè treballin per l'estabilitat política, intensifiquin el procés de consolidació fiscal i continuïn el procés de reformes estructurals.

Notícies relacionades

Entre aquestes reformes, la patronal proposa racionalitzar el nombre de contractes i el règim de bonificacions, promocionant la contractació indefinida sense penalitzar la temporal justificada.

A més, defensa potenciar la contractació a temps parcial i intensificar la contractació de joves amb fórmules més flexibles, així com augmentar els mecanismes de flexibilitat interna a disposició de les empreses per facilitar la seva adaptació a les necessitats del mercat.