INFRAESTRUCTURA

Facebook i Microsoft connectaran amb cable submarí Espanya i els Estats Units

Tindrà la capacitat de transmetre 160 terabits per segon, 16 milions de vegades més ràpid que una connexió d'internet domèstica

download-99

download-99

1
Es llegeix en minuts

Facebook Microsoft s'han aliat per col·locar un cable submarí d'última generació que uneixi els seus centres de dades als dos costats de l'Atlàntic, entre els EUA Espanya. Per a això comptaran amb la col·laboració de l'empresa espanyola Telefónica, han informat avui aquestes companyies.

El nou cable submarí unirà Virginia Beach, als EUA, amb la localitat biscaïna de Sopelana, a Espanya, amb l'objectiu d'accelerar les comunicacions de centres de dades i servidors dels dos gegants tecnològics als dos costats de l'oceà Atlàntic.

El projecte ha sigut batejat com a "Marea" i tindrà la capacitat de transmetre 160 terabits per segon, 16 milions de vegades més ràpid que una connexió d'internet domèstica, cosa que el converteix en el cable transatlàntic amb la banda més ampla que existeix.

La infraestructura la gestionarà l'empresa Telxius Telecom, creada recentment per Telefónica.

Amb el creixement imparable de gegants d'internet com Facebook, aquestes empreses estan buscant maneres de controlar la infraestructura que utilitzen per connectar els seus centres de dades i operar de manera més eficient.

El cable submarí s'espera que estigui operatiu l'octubre de 2017 i el seu trànsit donarà prioritat a les necessitats de Facebook i Microsoft.

El gran nombre de cables de telecomunicacions que uneixen les dues ribes de l'Atlàntic s'originen a Nova York, però "Marea" està situat més al sud, a prop del centre de dades que Facebook té a Rutherford (Carolina del Nord)

"El cable Marea ajudarà a satisfer la demanda més gran d'alta velocitat i fiabilitat per a la connexió al núvol i els serveis 'on line' de Facebook i Microsoft i els seus clients", han informat les empreses en un comunicat conjunt.

L'objectiu d'aquest innovador cable és crear la "nova generació d'infraestructura d'internet".

Microsoft utilitzarà aquest nou element per als seus serveis al núvol, com els de la plataforma Azure, del dispositiu Xbox o de serveis com Skype o Office.

Notícies relacionades

Najam Ahmad, vicepresident de tecnologia de xarxes de Facebook, va assegurar que la xarxa social "sempre està avaluant noves tecnologies i sistemes per millorar la millor connectivitat possible".

"Treballar amb Facebook i Microsoft en aquest projecte reforçarà el lideratge de Telxius com una de les companyies d'infraestructures de telecomunicacions més importants del món (...) També ens permetrà capturar noves oportunitats de mercat", va assegurar en un comunicat Rafael Arranz, cap d'operacions de Telxius.