MÈTODE DE PAGAMENT

¿Monedes de 5 euros? Alemanya les prova

El Bundesbank posa en circulació 2,25 milions d'unitats d'aquesta moneda, que només es pot utilitzar a Alemanya

eur

eur

1
Es llegeix en minuts

Alemanya ha posat aquest dijous en circulació una nova moneda de cinc euros. Es tracta d'una sèrie especial que ha sigut rebuda amb molt de suport per part dels ciutadans i que, tot i així, només podrà ser usada al territori alemany.

En total, s'han posat en circulació un total de 2,25 milions d'unitats d'aquesta nova moneda de 5 euros en dues versions diferents, una de més brillant que l'altra. De la primera edició se n'han emès un milió i mig d'unitats, que es poden adquirir a un preu de 15,55 euros, i que també són vàlides com a mitjà de pagament als comerços. De la segona, especial per a col·leccionistes, n'han sortit 250.000 unitats valorades per 77,75 euros cadascuna.

La moneda és una mica més gran i més pesant que una de dos euros, amb un diàmetre de 27,25 mil·límetre, i pesa nou grams.

PEÇA INNOVADORA

Notícies relacionades

Segons va explicar el Ministeri de Finances alemany al presentar el mes de febrer passat aquesta peça, denominada "Planeta terra", la seva emissió és totalment innovadora, no només per ser la primera moneda de cinc euros alemanya, sinó també pels materials utilitzats per elaborar-la: una combinació de components metàl·lics i plàstics.

El Bundesbank explica que serà un mitjà de pagament vàlid dins d'Alemanya, com passa amb les monedes de col·leccionisme, el valor de les quals ha de ser diferent del de les monedes regulars en circulació i que només són acceptades al país en què s'emeten.

Temes:

Euro Alemanya