FUTUR DE L'AEROPORT

Corea del Sud, Índia i Taiwan, possibles rutes directes des de Barcelona

Korean Air reprèn els vols xarter al Prat, mentre Air India estudia la viabilitat dels vols per implantar-los el 2017

korean

korean

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

L'aeroport de Barcelona - El Prat segueix lluitant per aconseguir noves rutes intercontinentals. Àsia és el gran objectiu, i de moment aquesta temporada ha aconseguit que la sud-coreana Korean Air reprengui els seus vols xàrter directes entre Seül Barcelona.

La companyia ja va operar amb èxit la ruta l'any passat, i aquest exercici repeteix (els vols xàrter són l'antesala del vol regular). Ho fa amb una connexió setmanal entre els mesos d'abril juliol, amb vols els dimarts o els dijous, depenent de la setmana. Es tracta de vols per a turistes sud-coreans que compren un paquet de viatge per visitar Barcelona. La firma usa avions Boeing 777-200ER per a aquest servei, amb uns 266 seients.

Una altra empresa interessada a volar a Barcelona és Air India. El director comercial de l'aerolínia, Pankaj Srivastava, va assegurar aquesta setmana que Air India està “avaluant” el mercat a Barcelona Madrid, i que si els resultats de l'estudi de viabilitat són positius, iniciarien les operacions “l'any que ve”.

Notícies relacionades

Una altra possible ruta amb Àsia de l'aeroport de Barcelona és Taiwan. L'illa ha firmat un acord amb Espanya aconseguir els permisos de vol pertinents, i empreses com Eva Air estan estudiant implantar vols directes.

Qui ja ha anunciat que incrementarà la seva aposta per Barcelona és Air China. La firma, que ja vola entre Barcelona i Pequín (amb parada a Viena), començarà a operar la ruta directa Xangai-Barcelona a partir del maig.