MERCATS

La borsa rebota mirant de maquillar el balanç setmanal

El Nikkei japonès ha tancat la sessió amb un descens del 4,84%

 

  / EFE / KIKO HUESCA

1
Es llegeix en minuts

L'Ibex 35 ha obert aquest divendres la sessió amb una pujada de l'1,42%, que el portava a situar-se en els 7.856,5 punts a les 9.01 hores, en el que ha suposat un respir després de la patacada de dijous, amb pèrdues del 4,88%, frenat per la banca.

D'aquesta manera, el selectiu madrileny iniciava la sessió aferrat a la cota psicològica dels 7.800 punts i aconseguia treure's de sobre el pànic borsari, amb el rebot del sector bancari, malgrat que el Nikkei japonès ha tancat la sessió amb un descens del 4,84% i Wall Street ha perdut un 1,60%.

Els inversors han sabut aquest divendres que l'economia d'Alemanya va experimentar el quart trimestre del 2015 una expansió del 0,3%, en valors ajustats estacionalment, respecte als tres mesos anteriors, quan també havia crescut un 0,3%.

Així mateix, també a Alemanya, s'han publicat els resultats de Commerzbank, que ha multiplicat per quatre el seu benefici, fins a superar els 1.000 milions d'euros, cosa que pot animar la banca en l'última sessió de la setmana.

En el mercat de deute, la prima de risc oferta als inversors pels bons espanyols amb venciment a 10 anys en relació amb els seus homòlegs alemanys baixava fins als 155 punts bàsics, amb l'interès a l'1,76%.

Per la seva part, el preu del cru pujava en l'inici de la sessió i es col·locava, en el cas del barril Brent, el de referència de l'eurozona, per sobre dels 31 dòlars, i en el cas del Texas, en els 27 dòlars.

En els primers compassos de la sessió tots els valors se situaven en el terreny positiu, liderats per ArcelorMittal, que avançava un 4,6%, seguit de Repsol (+3,2%), Acerinox (+2,7%), CaixaBbank (+2,6%), IAG (+2,2%), Santander (+2%), Telefónica (+2%) i BBVA (+1,6%).

Notícies relacionades

La resta de borses europees iniciaven la sessió en línia amb el selectiu madrileny, amb ascensos de l'1,2% per a Frankfurt, de l'1,7% per a París i de l'1% per a Londres.

La cotització de l'euro davant el biltlet verd es col·locava en 1,1325 dòlars a l'obrir els mercats.

Temes:

Ibex 35 Borsa