OBERTURA DE JUDICI ORAL

Arturo Fernández dimiteix com a president de la Cambra de Comerç de Madrid per les targetes 'black'

El directiu va gastar 37.326,57 euros amb una targeta opaca de Caja Madrid

L’expresident de la patronal madrilenya CEIM Arturo Fernández, al sortir de l’Audiència Nacional.

L’expresident de la patronal madrilenya CEIM Arturo Fernández, al sortir de l’Audiència Nacional. / EFE / EMILIO NARANJO

1
Es llegeix en minuts

El president de la Cambra de Comerç de MadridArturo Fernández, ha presentat la dimissió del càrrec davant la pròxima obertura de judici oral pel cas de les targetes 'black' de Caja Madrid, han indicat la institució en un comunicat.

El que va ser president de la patronal madrilenya, CEIM, va comunicar dijous la seva renúncia al Comitè Executiu de l'ens, juntament amb la del vicepresident primer, Miguel Corsini, també imputat en el cas de les targetes opaques de la caixa madrilenya.

El que fins ara era vicepresident segon de la cambra, Juan López-Belmonte, assumirà les atribucions pròpies de la presidència fins que es reuneixi el ple de l'entitat, l'òrgan competent per cobrir les dues vacants produïdes.

El 5 de febrer, Fernández va avançar que presentaria la dimissió com a màxim responsable de la cambra davant el comitè executiu de l'entitat per l'obertura de judici oral pel cas de les targetes 'black' de Caja Madrid.

Llavors, va indicar que feia el pas sense pressions "de ningú" i com a conseqüència de l'obertura del judici oral.

Notícies relacionades

L'Audiència Nacional va anunciar dies abans que obriria judici oral i faria seure al banc dels acusats els expresidents de Caja Madrid Miguel Blesa i Rodrigo Rato, així com la resta d'usuaris de les polèmiques targetes, una vegada acabada la fase d'instrucció que ha portat a terme el jutge Fernando Andreu.

El fins ahir president de la Cambra de Comerç va deixar d'encapçalar la patronal madrilenya el desembre del 2014, nou mesos després de revalidar el càrrec, precisament com a conseqüència de l'ús d'una d'aquestes targetes emesa al marge del circuit regular de l'entitat i després de tornar els 37.326,57 euros que havia disposat amb ella.