RESULTATS PROVISIONALS

Repsol registra 1.200 milions de pèrdues per la caiguda del petroli

La companyia presidida per Antoni Brufau realitza provisions extraordinàries per 2.900 milions

1
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / SALVADOR SABRIÀ / BARCELONA

La prolongada caiguda dels preus del cru ha acabat per passar factura a Repsol. La petrolera espanyola ha anunciat que registrarà pèrdues de 1.200 milions d'euros en l'exercici del 2015 com a conseqüència de les provisions comptables extraordinàries per valor de 2.900 milions d'euros pel "continuat escenari de baixos preus del cru i del gas", ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La petrolera precisa, no obstant: "Aquests sanejaments podran revertir-se positivament en els comptes de resultats dels pròxims exercicis, quan canviï l'escenari de preus".

La companyia ha presentat avui els comptes provisionals a la CNMV, encara que donarà a conèixer oficialment els resultats el 25 de febrer. Repsol destaca que el benefici net ajustat recurrent, que no inclou els resultats extraordinaris, puja a 1.850 milions d'euros, cosa que suposa una millora del 8% amb respecte ala resultat del 2014. Aquest resultat reflecteix la marxa del negoci de la petrolera, però l'aplicació de les provisions esmentades produeixen el gran resultat negatiu de 1.200 milions d'euros.

Notícies relacionades

La firma , a més, destaca que el resultat net ajustat del quart trimestre de l'any, en què els preus del petroli es mouen al voltant dels 30 euros, se situa en uns 450 milions d'euros, cosa que representa un augment del 20% respecte a l'últim trimestre del 2014. "La gestió dels negocis en el període assenyalat s'ha produït en un context d'intensa i continuada caiguda dels preus del cru i gas", destaca la companyia, i per aquest motiu la companyia ha intensificat la desinversió d'actius no estratègics i reducció d'inversions.

"Davant d'aquesta evolució dels negocis el 2015. Repsol ha valorat la possible persistència temporal del context de preus deprimits i ha realitzat provisions extraordinàries per valor de 2.900 milions", assenyala. A més l'efecte de valorar les existències a preu de mercat he tingut un impacte negatiu al llarg de l'any en uns 450 milions d'euros.