PATRIMONI NACIONAL

Hisenda subhasta per 700.000 euros dos Ferrari regalats al rei Joan Carles

Els cotxes van ser entregats al Monarca el 2011 pels Emirats Àrabs Units

Els Ferrari del rei Joan Carles, a subhasta / EL PERIÓDICO / VÍDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d'Hisenda subhastarà el 6 de novembre els dos automòbils Ferrari que van regalar al rei Joan Carles els Emirats Àrabs Units fa quatre anys, per un valor conjunt de 695.000 euros, segons publica avui el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

El juliol del 2013, dos mesos després de la decisió de l'anterior cap de l'Estat de renunciar al iot 'Fortuna', Joan Carles va fixar destí per als dos vehicles que havia rebut dels Emirats Àrabs el 2011, de manera que un d'ells va ser entregat al Govern i l'altre al Museu de la Guàrdia Reial.

El rei Joan Carles no va arribar mai a utilitzar aquests vehicles de luxe, regalats pel país àrab en ocasió d'una fira temàtica de Ferrari, que van quedar estacionats sense estrenar als garatges del palau de la Zarzuela, adscrits a Patrimoni Nacional.

OFERTES, FINS AL 30 D'OCTUBRE

L'anunci publicat al BOE especifica que un dels dos automòbils, el de color negre amb matrícula 0529JHZ, sortirà a subhasta amb un preu de 350.000 euros, mentre que l'altre, gris platejat amb matrícula 8402HMH, s'oferta per un mínim de 345.000.

Qui estigui interessat en la subhasta, haurà de fer efectiva una garantia de 17.500 euros en el cas del primer vehicle i de 17.250 per optar al segon, i disposarà fins al 30 d'octubre per presentar les seves ofertes.

Notícies relacionades

Els dos Ferrari podran ser inspeccionats personalment a les instal·lacions del Parc Mòbil de l'Estat, ubicades al carrer de Cea Bermúdez de Madrid, entre el 19 i el 23 d'aquest mes, i la subhasta pública se celebrarà el 6 de novembre a la Delegació d'Economia i Hisenda de Madrid.

Un d'aquests dos Ferrari ha estat fins ara al Museu de la Guàrdia Reial, ubicat al Pardo, on s'exhibeix una col·lecció de vehicles històrics, Cadillac i Mercedes Benz antics, així com diversos Rolls Royce, la majoria en ús i que s'utilitzen per a comitives oficials o per traslladar caps d'Estat estrangers quan visiten Espanya.

Temes:

Hisenda Ferrari