'cas hisenda'

El fiscal recorre el règim obert de Núñez per segona vegada

La Generalitat li va tornar a concedir el tercer grau penitenciari

2
Es llegeix en minuts

La fiscalia ha recorregut el règim obert que la Generalitat va concedir el setembre passat al constructor i expresident del FC Barcelona Josep Lluis Núñez per segona vegada, a penes un mes després que la Justícia l'obligués a ser a la presó les 24 hores del dia.

Segons han informat fonts judicials, el ministeri públic considera en el seu recurs que no es donen els requisits legals perquè Núñez pugui tornar al tercer grau per complir la pena de dos anys i dos mesos de presó que li va imposar el Tribunal Suprem (TS) per subornar inspectors en l'anomenat 'cas Hisenda'.

La fiscalia ja es va oposar al tercer grau la primera vegada que la direcció de la presó Quatre Camins de la Roca del Vallès (Vallès Oriental) el va concedir a l'expresident del FC Barcelona i al seu fill Josep Lluís Núñez i Navarro el mes de desembre passat, quan havien passat entre reixes a penes 37 dies.

Arran d'un recurs de la fiscalia, l'Audiència de Barcelona va revocar el 10 d'agost a Núñez pare el tercer grau penitenciari, que el permetia anar a la presó només a dormir entre setmana i passar a casa tots els caps de setmana i festius.

A principis de setembre, Justícia va tornar a concedir el règim obert al processat, de 83 anys, al tenir en compte que ha complert ja -d'acord amb el Codi Penal antic amb què va ser jutjat- les tres quartes parts de la pena de dos anys i dos mesos de presó que se li va imposar pel 'cas Hisenda', de la qual fins ara només ha estat en règim ordinari uns dos mesos.

Amb el Codi Penal antic amb què va ser jutjat, l'expresident del FC Barcelona va complir tres quartes parts de la seva condemna l'11 de setembre, i per això, si no hagués sigut recorregut el tercer grau per la Fiscalia, podria haver sol·licitat al jutge la concessió de la llibertat condicional.

Mentre espera que el jutge de vigilància penitenciària resolgui sobre el recurs interposat per la Fiscalia, Núñez seguirà complint la seva condemna en règim obert, i amb això ha aconseguit guanyar temps de cara a la seva excarceració definitiva.

L'Audiència de Barcelona va condemnar el juliol del 2011 a sis anys de presó Núñez i el seu fill per subornar inspectors d'Hisenda per eludir el pagament d'impostos dels beneficis obtinguts pel grup constructor que administren, el grup Núñez i Navarro.

Notícies relacionades

No obstant, el Tribunal Suprem va rebaixar la condemna fins als dos anys i dos mesos de presó, i Núñez i el seu fill van sol·licitar un indult i van reclamar que, mentrestant, se suspengués el seu ingrés a la presó.

L'Audiència de Barcelona va rebutjar la petició dels Núñez de suspendre el seu ingrés a la presó a l'advertir sobre les "gravíssimes" conductes per les quals van ser condemnats pel 'cas Hisenda', "un, si no el de més rellevància de corrupció conegut en la història judicial de Catalunya", i per això tots dos van ingressar a la presó el 16 de novembre de l'any passat.