SISTEMA FINANCER

El Deutsche Bank preveu pèrdues de 6.200 milions d'euros en el tercer trimestre

El principal banc alemany ha assumit 6.400 milions en depreciacions i ha provisionat 1.200 milions per a litigis

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / FRANKFURT

El Deutsche Bank, el principal banc d'Alemanya, ha avançat que espera registrar pèrdues de 6.200 milions d'euros en els seus comptes del tercer trimestre després d'assumir depreciacions per un import de 6.400 milions i proveir 1.200 milions per a litigis, ha informat l'entitat, que proposarà reduir o suprimir el dividend corresponent a l'exercici 2015.

L'entitat germànica assumirà depreciacions per un import de 5.800 milions d'euros en els seus negocis de banca corporativa i de valors, així com a l'àrea de clients privats i de negoci, en gran part per l'increment de les exigències regulatòries de capital i la venda de Postbank.

A més, Deutsche Bank assumirà una depreciació de 600 milions d'euros en el valor de la participació del 19,99% que controla al banc xinès Hua Xia Bank, que l'entitat germànica no considera estratègica.

Per un altre costat, el banc alemany provisionarà 1.200 milions d'euros per litigis que, en la gran majoria dels casos, no seran deduïbles fiscalment.

POSSIBLE ELIMINACIÓ DEL DIVIDEND

Notícies relacionades

D'aquesta manera, en el conjunt dels nou primers mesos del 2015, Deutsche Bank calcula que les seves pèrdues netes arribaran als 4.800 milions d'euros.

"Com a part de la implementació d'Estratègia 2020, el consell d'administració recomanarà la reducció o la possible eliminació del dividend ordinari corresponent a l'exercici 2015", ha apuntat l'entitat, que presentarà els seus comptes del tercer trimestre el 29 d'octubre juntament amb nous detalls del seu pla estratègic.