Acciona i l'alemanya Nordex creen un gegant de la indústria eòlica

El grup espanyol serà accionista de referència de la nova societat, amb el 29,9% del capital

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / BARCELONA

Neix un gegant eòlic. L'alemanya Nordex adquirirà Acciona Windpower, filial productora d'aerogeneradors del grup espanyol controlat per la família Entrecanales, per 785 milions d'euros. Per la seva banda, Acciona es convertirà en accionista de referència de la nova societat amb el 29,9% del capital. Les dues societats s'uneixen per crear un dels productors mundials d'aerogeneradors més grans del món. 

Nordex pagarà 366 milions en efectiu i 419 mitjançant l'emissió d'accions noves equivalents al 16,6% de la companyia resultant. Al seu torn, Acciona comprarà per 335 milions un 13,3% addicional d'accions de Nordex Skion-Momentum, hòlding de la família Quandt, màxims accionistes de BMW, que actualment és el principal accionista de l'empresa alemanya.

Com a resultat, Acciona serà accionista de referència de Nordex amb una participació del 29,9%, mentre que Skion-Momentum reduirà la seva quota al 5,7% del capital. L'operació està subjecta a l'aval de les autoritats de la competència. 

Notícies relacionades

La fusió entre totes dues crea un líder mundial de la indústria eòlica, amb capacitat per estar entre els cinc fabricants d'aerogeneradors del món més importants. 

Nordex té una presència molt consolidada en el mercat europeu, mentre que Acciona Windpower és forta i compta amb un gran potencial de creixement a Amèrica i mercats emergents, amb plantes de producció al Brasil, els EUA Espanya.

Temes:

Acciona