CANVIS EN EL SECTOR DE TELECOMUNICACIONS

La borsa d'Orange

L'operador francès es planteja treure la seva filial al mercat espanyol

El seu conseller delegat calcula que l'ajust laboral després de comprar el 100% de Jazztel afectarà 400 llocs de treball

Jornada 8 Vignolles i Mosquera, ahir a Santander.

Jornada 8 Vignolles i Mosquera, ahir a Santander. / EFE / ESTEBAN COBO

2
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS
SANTANDER

Després de l'adquisició feta recentment del 100% de l'operadora espanyola de telefonia Jazztel per part d'Orange, i la seva posterior exclusió dels seus valors en borsa, ara l'empresa francesa ha anunciat la seva intenció de tornar al mercat espanyol a través de la seva filial espanyola. Així ho va anunciar ahir a Santander el conseller delegat d'Orange España, Jean-Marc Vignolles. Jazztel va debutar en borsa el desembre del 2000 i va deixar de cotitzar-hi el 13 d'agost passat, després de l'adquisició per part d'Orange del 5% que no havia anat a l'OPA.

Respecte a aquesta operació, que es va tancar el mes passat amb un desemborsament total per part d'Orange de 3.400 milions d'eu-

ros, el directiu va indicar que és la «inversió més gran» del grup fo-

ra de França en l'últim decenni

i permet a la filial espanyola convertir-se en el segon mercat de la companyia.

A l'hora de fixar prioritats, Vignolles va indicar que el que és «més important i urgent no és la integració de les marques, sinó posar a disposició dels clients ofertes millorades i donar accés a serveis i productes que fins ara no tenien, com, per exemple, accés més ràpid en fibra, en el cas d'Orange, i serveis 4G per a Jazztel. A més a més, en un futur pròxim, la companyia vol donar accés a la seva plataforma de televisió als clients de Jazztel. «Hi estem treballant i volem ser capaços de fer-ho com més aviat millor», va manifestar.

Pel que fa a acomiadaments a la companyia, després d'integrar Jazztel, el directiu va reiterar que la xifra de potencial ajust laboral no excedirà de 400 persones, entre les dues plantilles, segons el compromís assumit amb els representants dels treballadors.

Notícies relacionades

Pèrdua de valor

En aquesta mateixa trobada de Telecomunicacions i Economia Digital, celebrada a la Universitat Menéndez Pelayo, la directora de la divisió de telecomunicacions, mitjans i serveis de la consultora Altran, Ana Mosquera, va advertir de la pèrdua de valor que estan registrant les operadores europees enfront de les seves homòlogues americanes. Segons Mosquera, els operadors europeus han perdut el 2% del seu valor els últims 10 anys enfront de l'auge dels americans, i el valor dels fabricants europeus ha disminuït pràcticament a gairebé la meitat des del 2004. L'últim informe de la consultora reflecteix el contrast entre la reducció del valor d'operadors europeus, com Telefónica, Vodafone, Orange, Telecom Italia, Deutsche Telekom i BT, i l'auge dels americans, que han crescut en valor un 135% durant el mateix període.