SERVEIS

FCC obté a Egipte el contracte d'aigua de la seva història

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

FCC, a través de la seva filial Aqualia, ha aconseguit el contracte més important de la seva història en el sector de l'aigua, a l'adjudicar-se la construcció i posterior explotació d'una depuradora al Caire (Egipte) per un import de 2.400 milions d'euros. Es tracta de la depuradora Abu-Rawash, que es convertirà en una de les principals del món, ja que comptarà amb capacitat per tractar 1,6 milions de metres cúbics d'aigua al dia.

Notícies relacionades

El grup participat per Carlos Slim i Esther Koplowitz suma d'aquesta forma un segon gran projecte en matèria d'aigua a Egipte, on fa uns anys ja es va adjudicar la construcció d'una primera depuradora a la capital. En aquest cas, FCC ha aconseguit la depuradora d'Abu-Rawash a través d'un consoci en què participa la filial d'aigua Aqualia i que completen la francesa Veolia i les firmes locals Orascom i Icat.

Aqualia participa en el grup a través d'Aqualia New Europe, societat que té com a soci el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament (BERD). Segons va indicar la companyia en un comunicat, el projecte compta amb un «fort suport financer», tant del mateix BERD com del Banc Mundial i de la banca egípcia. La construcció de la depuradora s'emmarca en el programa d'actuacions en matèria d'aigua i sanejament que actualment desenvolupa Egipte.