DIRECTIU DE SLIM

El mexicà Carlos Jarque, primer executiu de FCC

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

En el grup constructor i de serveis FCC s'està notant cada vegada més l'entrada des de fa nou mesos del magnat mexicà Carlos Slim, que s'ha convertit en el primer accionista, amb el 26,5% del capital. Ahir, la companyia va nomenar nou conseller delegat Carlos Jarque, economista mexicà que prové del grup Carso, la corporació empresarial de Slim.  Jarque va assumir de manera immediata, amb efectes des d'ahir mateix,  el càrrec de primer executiu de la companyia, agafant així el relleu de Juan Béjar.

Notícies relacionades

El nou conseller delegat no formarà part de moment del consell d'administració de FCC, en el qual Carlos Slim i Esther Koplowitz mantenen un equilibrat repartiment, ja que compten amb quatre representants cada un. No obstant, el grup preveu la seva possible entrada al màxim òrgan de gestió com una possibilitat per abordar en el futur, segons van indicar a Europa Press fonts de la companyia.

La presidenta de FCC, Esther Alcocer Koplowitz, va expressar el «beneplàcit» a aquest nomenament i va assegurar que té «el suport i la lleialtat de tot el consell i de tot el grup». Amb Jarque ja són tres els alts directius procedents del grup de Slim que són a la cúpula de FCC.