ADQUISICIÓ

Audi, BMW i Daimler compren a Nokia els seus mapes digitals per 2.800 milions

El trànsit en temps real i l'assistència en carretera immediata, el futur de la indústria

1
Es llegeix en minuts

Els fabricants d'automòbils alemanys AudiBMW Daimler han comprat a la companyia finlandesa Nokia el negoci de mapes digitals Here per 2.800 milions d'euros. La transacció, que encara ha de ser aprovada per les autoritats de defensa de la competència, es tancarà previsiblement en el primer trimestre del 2016.

"Amb l'adquisició s'assegura la disponibilitat a llarg termini dels productes i serveis de Here com una plataforma oberta, independent i creadora de valor per als mapes i altres serveis de mobilitat a internet", diu Daimler en el comunicat conjunt de les tres companyies automobilístiques alemanyes. Cada companyia tindrà una participació idèntica en la companyia conjunta que es crearà.

Here estableix la base per a la nova generació de mapes i serveis de mobilitat. Així mateix, per a la indústria automobilística l'adquisició crea la base per a un nou sistema d'assistència que permeti aconseguir la conducció completament automatitzada.

Mapes digitals molt precisos seran connectats amb dades de vehicles a temps real per incrementar la seguretat del trànsit i possibilitar serveis i productes innovadors. Cadascuna de les companyies automobilístiques podrà oferir als seus clients serveis específics de la seva marca i diferenciats, que es basaran en unes dades inicials similars.

Notícies relacionades

"El nostre entorn canvia constantment, per això s'han d'actualitzar els mapes digitals i d'informació contínuament per oferir la màxima utilitat", ha dit el president d'Audi, Rupert Stadler.

CANVI

Nokia, la gran dominadora temps enrere de la telefonia mòbil, ha virat d'estratègia gairebé del tot en els últims anys. Després de vendre la seva divisió de mòbils a Microsoft (5.440 milions), l'empresa s'ha centrat en el desenvolupament de les xarxesxarxes.

Temes:

Audi