AJUSTOS EN UNA ENTITAT FINANCERA

Homologació de salaris

Les millors condicions laborals de la plantilla de CatalunyaCaixa respecte a la del BBVA són el principal cavall de batalla en la negociació de l'ERO

Cristina de Parias.

Cristina de Parias.

1
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

Encara que en la negociació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que manté la direcció de CatalunyaCaixa (CX) amb els empleats del grup sembla que tot es redueix a la xifra de baixes -incentivades o no-, la discussió de fons té més a veure amb limitar les privilegiades condicions salarials -comparades amb les dels empleats del BBVA- dels treballadors de l'entitat catalana acumulada al llarg dels anys d'acord amb tres circumstàncies. El conveni d'estalvi ha sigut sempre millor que el de banca; CX ha tingut millors condicions retributives en el sector de l'estalvi -2,25 pagues addicionals al conveni- i treballadors amb més antiguitat arriben fins a tres i quatre pagues més, reconeixen fonts sindicals.

Notícies relacionades

Quan el BBVA va donar a conèixer l'operació de compra, Cristina de Parias, presidenta ara del consell de CX, va explicar que l'operació implicava unes sinergies d'uns 350 milions. Majoritàriament, corresponen a l'homologació de les condicions. «Al final, les xifres d'ajust dependran del fet que s'arribi a un acord en aquest aspecte», han comentat fonts de l'entitat. I afegeixen: «No és acceptable que s'apliquin diferents criteris salarials després de la integració». L'expressió d'aquest objectiu és una proposta de congelació salarial per als treballadors de CX. «Podem arribar a un acord en aquest aspecte, però les xifres d'ajust hauran de ser diferents», plantegen els negociadors sindicals.

En la reunió que es va celebrar divendres no hi va haver acord. Encara que el banc accepta més trasllats i excedències, les baixes es mantenen en 1.901. Queda una última possibilitat d'acord aquesta setmana i una jornada de vaga abans d'iniciar el període obligatori de negociació.