LABORAL

BBVA amplia el nombre de prejubilacions a l'ERO de CX

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La direcció de BBVA va ampliar ahir el nombre de prejubilacions i les recol·locacions de personal que ofereix en el marc de l'ERO presentat a CatalunyaCaixa, si bé manté la xifra total de l'ajust a l'entitat catalana en 1.901 persones. La reunió d'ahir es va saldar amb alguns avanços, si bé els sindicats mantenen la seva oposició a l'ajust plantejat a l'entitat i avui han convocat la plantilla a un aturada d'una hora (de 13 a 14 hores) a les oficines i els serveis centrals de CatalunyaCaixa.

Notícies relacionades

En la trobada la direcció del banc ha acceptat ampliar de 520 a 629 el nombre de persones que es podran acollir a una prejubilació. Aquest augment ha tingut lloc perquè BBVA ha acceptat que puguin accedir a una prejubilació aquelles persones que tinguin 55 anys el 30 de juny de 2016, quan fins ara el tall estava col·locat a tenir aquesta edat el 31 de desembre del 2015. Així mateix, el BBVA ha ampliat l'oferta de recol·locacions de personal de Catalunya a altres parts d'Espanya des de les 150 inicials a un total de 215.

L'ERO va adreçat a una mica mes de 1.600 persones, ja que l'entitat bancària BBVA ha confirmat que els treballadors de CatalunyaCaixa situats en oficines de fora de Catalunya (294) es descomptaran de la llista del total d'afectats. Així mateix, BBVA manté en 75 el nombre de dimissions voluntàries incentivades que proposa a CatalunyaCaixa i en 125 la quantitat d'excedències remunerades.