AJUST DE PLANTILLA

El BBVA redueix mínimament la llista d'acomiadaments de CatalunyaCaixa

El banc proposa que l'ERO afecti 1.901 treballadors en lloc de 2.000, però deixaria fora de la negociació els 300 empleats de fora de Catalunya

1
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

L'avanç és mínim i no sembla prou per desbloquejar la negociació, però el BBVA ha plantejat avui als representants sindicals de CatalunyaCaixa reduir la llista d'acomiadaments de 2.000 a 1.901 com a conseqüència de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que negocia per a l'entitat adquirida. No hi ha una proposta formal, però segons fonts sindicals, el BBVA també podria acceptar que els treballadors de les oficines de fora de Catalunya quedessin exclosos de la negociació, cosa que vol dir que s'haurien de descomptar 300 empleats més.

Notícies relacionades

En total, la rebaixa seria d'unes 400 persones, xifra que acostaria el número a l'ajust plantejat en el pla de reestructuració aprovat per Brussel·les (1.600 baixes). El problema és que aquesta xifra encara resulta inassumible per als sindicats, però encara ho és menys que el BBVA no cedeixi en la possibilitat que l'ajust de plantilla es comparteixi entre les dues entitats. Els negociadors del banc que presideix Francisco González descarten que la retallada afecti la plantilla del BBVA a Catalunya.

"Amb aquest plantejament, ens veuríem abocats a 1.000 acomiadaments, tenint en compte que les prejubilacions possibles no arriben a 500", han comentat fonts sindicals que han participat en la negociació. Els treballadors mantenen les mesures de pressió anunciades per a les pròximes setmanes, que són jornades de vaga el 22 i 29 de juliol. No obstant, esperen tornar a la negociació la setmana que ve.