INFRAESTRUCTURES

L'aeroport del Prat s'allunya encara més del lideratge de Barajas

La instal·lació de Madrid guanya fins al juny 1,39 milions de viatgers més que Barcelona

1
Es llegeix en minuts
SONIA GUTIÉRREZ / BARCELONA

L'aeroport de Barcelona-el Prat va frenar el creixement el primer semestre de l'any, ampliant d'aquesta manera la distància que el separa de l'Adolfo Suárez Madrid-Barajas, que reforça la seva posició de lideratge en nombre de passatgers. Entre els mesos de gener i juny, van passar per l'aeroport barceloní 18,06 milions de passatgers, el 4,8% més que en el mateix període, mentre que la infraestructura madrilenya va créixer l'11,4%, fins als 21,74 milions de passatgers, segons les estadístiques d'AENA.

Fa un any, la situació era ben diferent, ja que aleshores el Prat creixia a un ritme més alt que Barajas. Així, tot i haver experimentat els dos aeroports pujades fins al juny, Madrid ha guanyat 1,39 milions de passatgers més que Barcelona, i la bretxa entre el primer i el segon del rànquing s'ha ampliat fins als 3,68 milions de viatgers.

NOU VOL DIRECTE A SÃO PAULO

Fonts de l'aeroport català han destacat que El Prat, després d'anys de forta expansió (va arribar a pujar el 17,8% el 2011) ha sabut mantenir un creixement sostingut, amb més freqüències i rutes. Precisament ahir es va anunciar un vol directe de TAM (Latam Airines) que enllaçarà la ciutat catalana amb São Paulo a partir de l'octubre. Madrid, en canvi, ve d'una època de descensos (del 2011 al 2013), de manera que la pujada ara és més notable.

Notícies relacionades

Per tipus de rutes, els passatgers que més es van incrementar entre el gener i el juny a l'aeroport del Prat van ser els que viatjaven entre països de la UE, amb el 8% més, seguits dels passatgers de vols intercontinentals, amb el 3,6% més. El nombre de viatgers de vols nacionals va augmentar l'1,2%.

El primer semestre de l'any, el total d'aeroports de la xarxa d'AENA van rebre el 5,2% més de passatgers, fins a superar els 93 milions de persones.