TECNOLOGIA

Microsoft retallarà fins a 7.800 llocs de treball per la reestructuració del seu negoci de telefonia

La companyia, que va adquirir Nokia l'abril del 2014, depreciarà actius en gairebé 7.000 milions d'euros

1
Es llegeix en minuts

Microsoft retallarà fins a 7.800 llocs de treball, principalment en el seu negoci d'equips de telefonia, que representen el 6,5% de la plantilla total del grup. La reestructuració suposarà l'assumpció d'una càrrega extraordinària de 7.600 milions de dòlars (6.910 milions d'euros) per depreciació d'actius, en relació amb els actius de Nokia Devices adquirits el 2014, a més de fins a 850 milions de dòlars (773 milions d'euros) addicionals pels costos dels acomiadaments, ha informat la multinacional.

La companyia, que no ha precisat el repartiment geogràfic dels acomiadaments, ha assenyalat que, segons els nous plans, les perspectives de futur per al segment de 'hardware' de telefonia "són inferiors a les expectatives originals". D'aquesta manera, Microsoft considera necessari ajustar en 7.600 milions de dòlars el valor dels actius del seu negoci telefònic. La companyia nord-americana va tancar l'adquisició de la divisió de mòbils Nokia l'abril del 2014 després de pagar 5.440 milions d'euros en efectiu.

El gegant de Redmond ha expressat la seva confiança que la reestructuració es porti a terme substancialment a finals d'aquest any i completament al tancament de l'exercici fiscal de la companyia, que oferirà més detalls de les càrregues assumides juntament amb la publicació dels comptes del quart trimestre fiscal de l'empresa el 21 de juliol.

MISSATGE DEL CONSELLER DELEGAT

Els plans de Microsoft han sigut comunicats a la plantilla via correu electrònic pel conseller delegat de l'empresa, Satya Nadella. La companyia ha precisat que la seva decisió segueix els recents moviments que ha fet per alinear millor les seves prioritats.

Notícies relacionades

"Ens movem des d'una estratègia per desenvolupar un negoci autònom de telefonia cap a una estratègia de creixement i creació d'un vibrant ecosistema Windows", ha afirmat Nadella.

La companyia ja va suprimir l'any passat 18.000 llocs de treball i va decidir no utilitzar la marca Nokia per als seus ‘smartphones’.

Temes:

Microsoft