INCAPACITAT TEMPORAL DELS TREBALLADORS

El metge podrà emetre el comunicat de baixa i alta a la vegada si és per menys de cinc dies

La Seguretat Social regula el sistema per "estalviar tràmits burocràtics"

Sala d’espera d’un CAP de Barcelona.

Sala d’espera d’un CAP de Barcelona. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
SONIA GUTIÉRREZ / BARCELONA

La Seguretat Social ha anunciat aquest dilluns un canvi en el sistema de comunicats mèdics, la principal novetat dels quals és que el professional podrà emetre el comunicat d'alta i baixa en el mateix acte mèdic si considera que la incapacitat temporal del treballador serà per una duració inferior als cinc dies naturals. Això evitarà segones visites per part del treballador o els seus familiars al centre de salut, remarca el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Notícies relacionades

Segons el nou sistema, el metge haurà de detallar en el comunicat de baixa la durada estimada del procés, que es classificarà en: molt curta (inferior a cinc dies naturals), curta (de 5 a 30 dies), mitjana (de 31 a 61 dies) i llarga (més de 61 dies). Per a això, el facultatiu podrà usar les taules de durada òptima de cada patologia, detalla el ministeri, i es tracta d'una previsió que "podrà ser actualitzada en qualsevol moment, en funció de com evolucioni la salut del treballador".

El ministeri afirma que el nou procediment "estalvia tràmits burocràtics als treballadors, les empreses i als Serveis Públics de Salut".

Temes:

Baixa laboral