SECTOR ALIMENTACIÓ

Damm completa la compra del grup de restauració Rodilla

La cervesera catalana adquireix el 24% restant de les accions de la firma

Establiment de Rodilla a Barcelona.

Establiment de Rodilla a Barcelona. / ACN / GEMMA SÁNCHEZ

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

L'empresa cervesera catalana Damm, accionista del grup Rodilla des del 2006, ha decidit apostar fort pel sector de la restauració adquirint el 24% que li faltava per controlar de la cadena (actualment ja en tenia el 76%). L'import de l'operació no es va fer públic.

Aquesta operació, segons va anunciar el grup que dirigeix Enric Crous, s'emmarca dins els acords aconseguits el desembre del 2012 amb la família Rodilla, data des de la qual Damm va accedir al control accionarial i a la gestió del nego-

ci, i va passar de tenir el 35% al 76% de les seves accions. Amb aquesta recent compra, «se seguirà impulsant el pla d'expansió i de creixement del grup Rodilla», que engloba marques de referència com Rodilla, Café de Indias o Cafés Jamaica, segons va destacar el grup en una nota.

Rodilla és un grup de restauració fundat el 1939,  té més de 200 locals per tot Espanya i compta amb al voltant de 1.500 treballadors, inclosos els franquiciats. Després que Damm n'assumís el control, la firma va iniciar amb María Carceller com a consellera delegada una estratègia basada en un canvi d'imatge de marca i una millor experiència del consumidor amb l'objectiu d'«atraure un públic més jove i augmentar la fidelització dels clients de sempre». Després del canvi, la firma va aconseguir tancar l'exercici del 2014 amb beneficis de 700.000 euros.

Notícies relacionades

Amb aquesta adquisició, Damm amplia la seva gamma de productes. A més a més de 17 marques de cervesa, així com les d'aigua mineral Veri i Fuente Liviana, compta en la seva cartera amb la marca Cacaolat, empresa que va adquirir juntament amb el grup Cobega. També participa en empreses d'alimentació com Ebro Foods, així com en altres del sector logístic. La companyia ven a 93 països, i l'any 2014 va aconseguir una facturació de 913 milions.

CRÈDIT / Damm va anunciar divendres passat que havia aconseguit un contracte de finançament sindicat per valor de 400 milions d'euros per un període mitjà de cinc anys, una operació en la qual van participar 11 entitats financeres nacionals i internacionals. Aquest contracte substitueix el firmat el 2011, i suposarà una ampliació del venciment i condicions de finançament més avantatjoses. L'operació permetrà al grup guanyar flexibilitat financera per als pròxims anys i afrontar inversions.

Temes:

Empreses Damm