RENOVACIÓ D'UN ORGANISME FINANCER

Fainé, nou president de l'agrupació de caixes europees

Substitueix el president del BPCE francès, François Pérol

Fainé, al centre, amb els assistents a la reunió de l’agrupació europea de caixes, ahir a Viena.

Fainé, al centre, amb els assistents a la reunió de l’agrupació europea de caixes, ahir a Viena. / JACQUELINE GODANY

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El president de la CECA i de CaixaBank, Isidre Fainé, ha sigut nomenat president de l'Agrupació Europea de Caixes d'Estalvis (ESBG, per les seves sigles angleses) per un període de tres anys. L'associació va celebrar ahir a Viena la seva reunió per renovar els òrgans de govern, tal com estableixen els estatuts. L'ESBG representa 900 entitats de 20 països que compten amb més de 178 milions de clients, cosa que representa gairebé el 25% de la quota del negoci bancari de la UE.

Des del seu nou càrrec, Fainé va defensar que l'associació continuarà promovent «el model de banca minorista en la nova etapa de la Unió Bancària, i reforçarem el nostre compromís social, involucrant-nos en els problemes reals de la societat que no estiguin coberts per les institucions públiques».

Fainé que en les seves intervencions públiques últimament ha insistit en la necessitat que té el sector financer espanyol, però també l'europeu, de recuperar la confiança dels clients perduda durant la crisi, va assenyalar aquest aspecte com una de les tasques que ha d'assumir el comitè de presidència de l'associació. «Treballarem per aconseguir que els bancs minoristes recuperin la confiança de la societat, i per assegurar que la regulació ajudi al desenvolupament de la nostra missió d'estar a prop de les persones, les famílies, les petites i mitjanes empreses i les institucions».

DOS PRINCIPIS / Per portar a terme la seva tasca, el nou president de l'ESBG va avançar que l'entitat aplicarà dos principis: «Sentit de l'anticipació i una visió flexible, en línia amb les nostres capacitats i possibilitats».

Notícies relacionades

Fainé substitueix en el càrrec François Pérol, president del BPCE francès, de qui tant ell com el director general de l'associació

-Chris de Noose-, van reconèixer «l'esforç i èxits desplegats en els últims tres anys». Pérol, es mantindrà com a vicepresident, juntament amb cinc vicepresidents més representants de les caixes europees.