Anar al contingut

HISTÒRIES MÍNIMES

Més que un perfil laboral

Inhours posa en contacte empreses i estudiants a través de projectes concrets

MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

Inhours sona -en anglès- a administració de temps. I de fet aquesta start-up, que no pot estar en una fase més incipient, va tenir un moment en què els seus creadors es van plantejar que l'objectiu del projecte havia de ser una mena de banc del temps per a estudiants. Aquesta idea no va acabar fent-se realitat però va donar origen al projecte que s'esforcen a tirar endavant Francisco (Fran) García i Sergi Jiménez, a banda de tres col·laboradors més, entre ells Natàlia Pujades i Patrícia Giménez. «Som el pont entre l'estudiant i el món laboral real. A través de la nostra app, els estudiants s'uneixen per resoldre reptes reals d'empreses i organitzacions del seu entorn», explica García, i matisa: «És una plataforma on els estudiants aprenen treballant amb projectes reals d'empreses».

El sentit d'un projecte com aquest és evident: es tracta d'aconseguir més i millor inserció laboral entre els estudiants. Amb un 51% d'atur juvenil, sobrequalificats per als llocs de treball que desenvolupen els que finalment aconsegueixen una feina i amb un escàs contacte real amb el món empresarial, una eina com aquesta dóna opcions de convergència a les dues cares d'aquest binomi laboral. «Per un costat, els estudiants poden seguir empreses del seu interès per aconseguir sortides laborals. Les empreses, més enllà d'accedir a la informació de l'estudiant, el seu perfil, poden conèixer l'interès que hi té i la seva capacitació real», explica García. El procediment és proposar projectes als estudiants perquè puguin portar-los a terme en solitari o en grup o amb estudiants d'altres universitats. «Fem partícips les universitats perquè puguin donar validesa acadèmica a aquests projectes o perquè serveixin com a treball de fi de grau o fi de màster», explica García.

Un dels projectes plantejats és El premi Ficosa, que es concedeix al millor treball de final de carrera en electrònica de l'automòbil aplicada. El grup de components per a l'automoció busca estudiants de carreres tècniques que facin el seu projecte de fi de grau sobre aquest tema. Hi ha un comitè avaluador i es dóna un premi en metàl·lic. «Serveix perquè les empreses puguin verificar el talent d'una forma més veraç i incloure els estudiants en els seus plans de contractació», explica.

L'eina és gratuïta per als estudiant i els que paguen pel servei són les empreses que busquen un perfil laboral determinat. «Estem acabant de definir el mètode de pagament. La subscripció és una opció, però també per compliment d'objectius o per quantitat de perfils. Estem en una fase molt inicial, tot i que ja tenim acords amb firmes com Leroy Merlin, Social Point i Ficosa (Igneo)», explica García. Part de l'activitat actual és la recerca d'empreses. Els estudiants hi arriben a través del suport que presten EADA, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que ajuden a la difusió de l'app, a més a més de diferents associacions d'estudiants.

Programa d'acceleració

Per avançar en els seus objectius, Inhours s'ha vist afavorida pel programa d'acceleració d'empreses de Ship2b, un fundació d'emprenedoria social. A més, la fundació Banc Sabadell hi ha aportat 20.000 euros. Els socis entenen que és la primera ronda de finançament, tot i que en realitat és una ajuda. «Aquests diners serviran per avançar en el desenvolupament tecnològic i identificar els primers casos d'èxits», explica.

En el pla de negoci està previst acabar el 2015 amb una facturació de 22.000 euros. «L'any que ve serà d'expansió, amb la qual cosa haurem d'invertir. Suposo que no arribarem al punt d'equilibri fins al següent», vaticina García, un jove de 26 anys, que va portar a terme el seu primer projecte d'emprenedoria als 19 anys a Elx, la seva ciutat natal. Va ser l'organització d'esdeveniments per a estudiants. «Després m'he dedicat a l'emprenedoria social». Aquesta és la raó per la qual viu a Barcelona des de fa un any i mig. Va venir a fer-hi un màster de desenvolupament personal i lideratge. «Quan vaig veure el moviment d'emprenedoria social que hi havia a Barcelona vaig decidir mudar-me aquí».

Temes: Empreses